11 Ağustos 2011 Perşembe

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın kurup yönettiği Sosyalist OYUN Dergisi, sade suya tirit konularla ve facebook bataklığı düzeyinde yayın yapmıyor!



Sosyalist OYUN Dergisi kurucusu Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, dergisini tanıtırken (Foto: Mesut Alptekin) Fotoğrafları büyütmek için üzerine tıklayınız!


Sosyalist OYUN Dergisi, kurulduğu günden bu yana, sadece ve sadece emekçilerin tiyatral bilinçlenmesi için yayınlanıyor. Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz tarafından kurulup yönetilen Sosyalist OYUN Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Oğuzcan Önver. Şair Oğuzcan Önver, aynı zamanda TUTKAL adlı romanın da yazarı. Sosyalist OYUN Dergisi'nin editörlerinden Ahmet Özkara ve Mesut Alptekin ise, işçilik hayatlarını hâlâ sürdürüyorlar.

Sosyalist OYUN Dergisi, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayınlanan diğer tiyatro dergilerinin aksine, işçi sınıfının ekonomik birliğini tiyatral birliğe eklemleme adına büyük bir mücadele veriyor. Marksist estetik perspektifiyle hareket eden Sosyalist OYUN Dergisi, yaptığı yayınlarla, kanıksanmış ve gerici tiyatro anlayışını tarumar ediyor.

Sosyalist OYUN Dergisi, kapitalist tiyatro esnafına amansız eleştirilerde bulundukça, LİNÇ KAMPANYASI sürecinde iyice örselenen LİNÇÇİ tiyatro dergileri, ne yapacaklarını bilemez duruma düşüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik'in avuç dolusu reklâm parası (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) vermesi sayesinde ancak ayakta durabilen kapitalist tiyatro dergileri, Sosyalist OYUN Dergisi'nin nesnel eleştirileri karşısında tutanacak dal, sığınacak korugan arayışlarını hızlandırdılar.

Sosyalist OYUN Dergisi, sade suya tirit konularla meşgul olan kapitalist dergiler gibi, facebook bataklığı içerisinde geyik muhabbeti yapan biri tarafından kurulmadığı için, bu derginin eleştirileri de, son derecede inandırıcı oluyor. Örnekse, kulağımıza gelen bilgilere göre, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in kankası, İstanbul Devlet Tiyatrosu eski Müdürü LİNÇÇİ Osman Wöber'in hempası, yalan makinesi ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, hızla, hem de şimşek hızıyla eriyen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin "halkla ilişkiler" ameliyesini artırmak için, yanına aldığı LİNÇÇİ Levent Çağlayan'la birlikte, sabahlara dek facebook bataklığında gezinerek, yeni okurlar kazanma gayretiyle, yeni kapitalist ve yalancı imgeler oluşturmaya başlamış...

Sosyalist OYUN Dergisi, kurucusu Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın ısrarcı ve inatçı kişiliği sayesinde, Lemi Bilgin'den, Ayşenil Şamlıoğlu'ndan, Nejat Birecik'ten avuç dolusu reklâm parası (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) almamaya, yani kapitalizme teslim olmamaya kesinlikle kararlı.