1 Ağustos 2011 Pazartesi

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, savunmasını tek başına yaptı!

T.C. SOMA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA GÖNDERİLMEK ÜZERE

T.C.
İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BASIN BÜROSU'NA

Soruşturma No: 2011/1811

29/07/2011 tarihinde, işyerime gelerek benim hakkımda tutanak tutan polis memurları Hüseyin Mutlu ile Faik Saat'ten öğrendiğim üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nun 06/07/2011 tarih ve 2011/1811 soruşturma sayısı yazıları gereğince, ifadem alınmak istenmektedir.

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan hazırlık soruşturmasının niteliğini ve hangi hukuksal verileri oluşturduğunu bilmiyorum.

Bu hazırlık soruşturmasını başlatan savcılığa kimin müşteki olarak dilekçe verip, beni suçladığını bilmiyorum. Benim kuşkulandığım net bir kişi bulunmamasına karşın, Internet ortamında benim hakkımda bir LİNÇ KAMPANYASI başlatan ve bu kampanya için bir örgüt kuran tam 1100 kişilik bir şüpheliler "ordusu" var. Sanırım, beni, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyet eden müşteki, bu LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ üyelerinden biridir.

Bu LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ ile çeşitli defalar, değişik mahkemelerde davalarımız sürüyor. Bunlardan birkaçını saymakta yarar var:
1 - İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi
2 - İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi
3 - İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi
4 - İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi
5 - İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi v.d.

Bu LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ adına toplanan 1100 imza için örgüt elebaşılığı yapan kişilerden bazılarının adlarını sıralamak istiyorum:
1 - Mustafa Şükrü Demirkanlı
2 - Ahmet Ertuğrul Timur
3 - İsmail Can Törtop
4 - Gülhan Avşar
5 - Prof. Dr. Nurhan Tekerek
6 - Ömer Faruk Kurhan
7 - Oyun Atölyesi, Kemal Aydoğan
8 - Prof. Dr. Özdemir Nutku
9 - Yaşam Kaya
10 - Mehmet Bozkır

Yukarıda sadece bir kısmını sıraladığım dava dosyalarını ve sadece birkaçını saydığım LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ üyelerini soruşturduğunuzda, siz de göreceksiniz ki, onların müşteki olması değil, benim müşteki olmam gerekiyor.

Söz konusu örgüt üyeleri daha önce de mahkemeyi yanıltmak amacıyla, kendimi savunmak için internet’te yaptığım çeşitli yayınları, sanki bu olayla ilgisi yokmuş gibi göstererek savcılığa sunmuşlardır. Ancak sözünü ettiğim LİNÇ KAMPANYASI diğer davalardan takip edilirse, mağduriyetim açıkça ortaya çıkmaktadır.

SONUÇ VE İSTEM
Yukarıdaki bilgiler ve ekte sunduğum belgeler ışığında, T.C. SOMA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI kanalıyla benden şikâyetçi olan kişinin iddialarının ciddiye alınmamasını ve bu kişinin de içinde bulunduğu 1100 kişilik LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ üyelerinin suçunun tespit edilmesi için, bir KAMU DAVASI açılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 01/08/2011



HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ