11 Ağustos 2011 Perşembe

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Danacı, LİNÇÇİ Sahne Dergisi'nden ödül aldıkları için "son derece mutlu"

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ tiyatronline.com sitesinden alıp olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberde adı geçen LİNÇÇİ Sahne Dergisi'nin bu sıfatını biz eklemekle birlikte, LİNÇÇİ Sahne Dergisi'nin adı daha net anlaşılsın diye, bu LİNÇÇİ derginin adını "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik!


***


Garip bir ülkede yaşamanın hüznüyle doluyum...

Bu ülkedeki tiyatro esnafı, tiyatronun, sanat düzeyine sıçramaması için, müthiş bir alçaklık ordusu kurmuş durumda: LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ.

Garip bir ülkede yaşamanın hüznüyle doluyum...

Bu ülkedeki tiyatro esnafı tarafından kurulan alçaklık ordusunu LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ olarak adlandırırken, bu adın, ilelebet muhafaza ve müdafaa edilebilmesi için, noterlere, savcılara, yargıçlara, bu adı belgelerle sunarak, gelecek kuşakların, bu belgeler ışığında günümüz tiyatrosunun alçaklık hâllerine tanıklık etmesini arzuluyorum.

Garip bir ülkede yaşamanın hüznüyle doluyum...

Bu ülkedeki tiyatro esnafı, tiyatro sanatının önünde en büyük engel olarak dururken, ders almaya asla ve kesinlikle bir adım bile yanaşmıyor. Tiyatro esnafının bu inatçı tavrını bilmeme karşın, ben, onların ders almaktan ısrarla kaçındıklarını kanıtlamak için, okurlara ve gelecek kuşaklara seslenmeye devam ediyorum hâlâ.

Garip bir ülkede yaşamanın hüznüyle doluyum...

Bu ülkedeki tiyatro esnafı, tiyatro sanatını kirletmeme dersini almamalarına, onları hizaya getirememe karşın, ben, yine de Prometheus ruhumu elden bırakmamak, kendime olan saygımı yitirmemek, onların bana, halkıma, tüyü bitmemiş yetime zarar vermesini önlemek için, müthiş bir enerjiyle çalışıyorum.

Garip bir ülkede yaşamanın hüznüyle doluyum...

Bu ülkedeki tiyatro esnafı, belediye tiyatrolarının başında bulunan genel sanat yönetmenlerinin hemen hemen bütününü, hepsini, tamamını, tümünü etki altında bırakarak, onların, LİNÇÇİ tiyatro yayın organlarını desteklemelerine, o yayın organlarıyla "suç ortaklığı" yapmalarına yardım ve yataklık ediyor. Böylelikle, Eskişehir Büyükşehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Danacı da, LİNÇÇİ Sahne Dergisi'ni destekleyerek, açık açık LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ ordusundaki alçakları desteklemiş oluyor.

Garip bir ülkede yaşamanın hüznüyle doluyum...

Bu ülkedeki tiyatro esnafı, benim, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gelen polislerle, noterden gelen ihtarnamelerle, savcılıklardan gelen suç duyurularıyla, yargıçlardan gelen belgelerle uğraşarak estetik zamanımı katletmeye çabaladıkları için, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, Eskişehir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Danacı ve LİNÇÇİ alçakları destekleyen diğer "suç ortakları" ile tam olarak ve zamanında ilgilenemiyorum. Ancak, hukuksal süreç yavaşlar ve benim istediğim rotaya girerse, adlarını saydığım kişiler ve bu kişilerin arkasında duran siyasal zihniyetle yakından, hem de çok yakından ilgileneceğim. Kendileriyle tam olarak ve zamanında ilgilenemediğim için, adlarını saydığım kişilerden özür dilerim. Lütfen sabretsinler, az kaldı.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Eskişehir Şehir Tiyatrosu Ödüllerle Yoluna Devam Ediyor"...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2010-2011 tiyatro sezonunu aldığı ödüllerle süslemeye devam ediyor.

Şehir Tiyatroları geçtiğimiz sezon her kesimden seyirciye hitap eden birçok farklı ve yeni oyunu ile salonları doldurdu. Seyircilerin oyunlara ilgisi ve gelen ödüllerle moral bulan şehir tiyatrosu ailesi, iki yeni ödül daha almanın onurunu yaşıyor.

Geçtiğimiz sezon sahnelenmeye başlayan “Palto” Oyunu’ndaki rolü ile Şehir Tiyatrosu sanatçısı Burcu Tutkun Oruç, Sanat Kurumu 2010-2011 ödülleri kapsamında “Övgüye Değer Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

ASSİTEJJ Türkiye Merkezi ve LİNÇÇİ Sahne Dergisi ortaklığı ile verilen çocuk tiyatrosu ödülleri kapsamında ise Gonca Yakut ve Zuhal Lale Eskişehir Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen “Merhaba Gölgem” adlı oyundaki rolleri ile “En iyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldüler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Danacı, “Tiyatromuzun ve sanatçı arkadaşlarımın aldığı ödüller hepimizi son derece mutlu ediyor.

Repertuarımızın kalitesini yükseltmek için yeni sezona hız kesmeden hazırlanıyoruz. Eskişehirli izleyicilerimize yeni sürprizlerimiz olacak” dedi

(Kaynak: tiyatronline.com)