16 Ağustos 2011 Salı

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi tarafından soyadı "SCHMIDT" olarak yazılmış ÉRIC-EMMANUEL SCHMITT'in marjinal bir oyunu: Don Juan on Trail (La nuit de Valognes)

Kapak fotoğrafı kaynağı: amazon.com


Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından tiyatronline.com sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberdeki LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşun bu sıfatını biz eklemekle birlikte, bu LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların adları daha net okunsun diye, üzerini "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik!

Ayrıca, haberdeki yazım yanlışlarını vurgulamak için, yanlışların üzerini "maymungötürengi" ile biz belirtmekle birlikte, doğrularını "çimenrengi" ile biz yazdık.


***


LİNÇÇİ oyun atölyesi YENİ SEZONUN ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR...


İLK OYUN: DON JUAN’IN GECESİ

Önümüzdeki sezona 2 yeni oyunla hazırlanan LİNÇÇİ oyun atölyesi, ilk oyunu “DON JUAN’IN GECESİ”nin provalarına 17 Ağustos’ta başlıyor. 2008 sezonunda LİNÇÇİ oyun atölyesi'nde oynanan ve seyircinin büyük beğenisini kazanan “Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler”in yazarı Éric-Emmanuel Schmidt'in (Schmitt) yazdığı “DON JUAN’IN GECESİ” Don Juan miti etrafında “cinselliğin doğası ve insanın varoluşunu” tartışıyor.

HALUK BİLGİNER: DON JUAN

HALUK BİLGİNER’in Don Juan rolünü oynayacağı oyunda
SEMA ÇEYREKBAŞI, GÜNEŞ BERBEROĞLU, FUNDA İLHAN, AYŞEGÜL ÜNSAL, EVRİM ALASYA, MUHARREM ÖZCAN, UMUT TEMİZAŞ, SEDA TÜRKMEN, SELİN YENİNCİ rol alıyorlar.

LİNÇÇİ KEMAL AYDOĞAN'ın yöneteceği oyunun sahne tasarımını BENGİ GÜNAY, müziklerini TOLGA ÇEBİ, ışık tasarımını İRFAN VARLI yapıyor.

PREMİER (PREMIER) 29 EYLÜL
29 Eylül’de premier yapacak olan “DON JUAN’IN GECESİ” nin biletleri 1 Eylül’de satışa sunulacak.

SEZONUN 2. OYUNU ANTONİUS (ANTONIUS) VE KLEOPATRA

LİNÇÇİ oyun atölyesi, sezonun 2. oyunu olarak ANTONİUS (ANTONIUS) VE KLEOPATRA’yı seyirciyle buluşturacak. “London 2012 Cultural Olympiad”ın bünyesinde yer alan ve “Shakespeare’s Globe’s 2012 International Shakespeare Festival”in davetlisi olarak

25-26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde Londra’da oynanacak olan oyun, Londra’ya gitmeden önce Nisan 2012’de Türkiye’li seyirciyle buluşacak.

KLEOPATRA: ZERRİN TEKİNDOR, ANTONİUS (ANTONIUS): HALUK BİLGİNER

ZERRİN TEKİNDOR’un Kleopatra’yı oynayacağı oyunda HALUK BİLGİNER Antonius rolüyle seyirci karşısına çıkacak. LİNÇÇİ KEMAL AYDOĞAN'ın yöneteceği oyunun sahne tasarımını BENGİ GÜNAY, müziğini TOLGA ÇEBİ, ışık tasarımını İRFAN VARLI yapacak.

www.oyunatolyesi.com

(Kaynak: tiyatronline.com)