1 Ağustos 2011 Pazartesi

LİNÇÇİ Mehmet Bozkır, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı SANIK olarak tanımlayıp SOMA CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA şikâyet ederek gündemde kalmayı başardı!

SOMA CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA

ŞİKAYET EDEN Mehmet BOZKIR
TC. NO:151 226 531 40
Kurtuluş Mah.Fatih Cad.Dörtyol İş Merkezi No 2 K:3 D:9 Soma/Manisa

SANIK Hilmi BULUNMAZ
Ali Baba Türbe Sok. Onur Han No:13/8-9 Çemberlitaş İstanbul
SUÇ Haberleşmenin gizliliği ilkesini ihlal, basın yoluyla hakaret
SUÇ TARİHİ 21.05.2011

AÇIKLAMALAR

2007 yılı mayıs ayından itibaren www.tiyatronline.com isimli internet sitesinde tiyatro eleştiri, kitap incelemeleri yazmam ve röportajlar yapmam sebebiyle tiyatro yayın ve yayıncıları arasında ismim bilinir hale gelmiştir. Bu sebeple de Oyun isimli tiyatro dergisi ve www.tiyatroyun.blogspot.com isimli internet sitesinin editörü olan sanık Hilmi Bulunmaz ile tanıştım. Yayınlanan yazılarım üzerine beni aramış, kendi dergisi için yazılar yazmamı istemiştir. Görüşmemiz sonucunda olabileceğini söylememe rağmen daha sonra bu kararımdan vazgeçtim.

Sanık Hilmi Bulunmaz vazgeçme nedenlerimi anlattığım ve sadece kendisine gönderdiğim maili kendi internet sitesinde yayınlayarak haberleşmenin gizliliği ilkesini ihlal ettiği gibi benim "Mevlana" başlıklı yazımı izinsiz olarak internet sitesinde yayınlamış o tarihten beri çalışmaya devam ettiğim www.tiyatronline.com isimli sitenin editörlerini benim üzerimde baskı kurduğumu güçlü değil de gariban bir yazar olduğumu söyleyerek bana hakaret etmiştir. Bu yazıyı çeşitli tarihlerde güncelleyerek şahsıma hakaretler içeren yazının halen internette ulaşabilir durumda olmasını sağlamıştır.

Bu olay üzerine kendisinden şikayetçi olacağımı yaptığının suç olacağını söylemem üzerine bu durumda dalga geçen bir yazı yayınlamıştır.

28.11.2008 tarihinde yayınlanan "Ankara Ekin Tiyatrosu" isimli yazımı da izinsiz olarak kopyalayarak kendi internet sitesinde yayınlamış, internet sitesinde ismim olan yere pasta yiyen bir ayı fotoğrafı koyun "Mehmet Bozkır'a Allah akıl fikir versin." Başlığını atarak bana hakaret etmiştir. Yine bu yazıyı da çeşitli tarihlerde güncellemiş ve farklı internet sitelerinde bağlantı olarak ekleyip bugüne kadar yayında kalmasını sağlamıştır.

Sanık Hilmi Bulunmaz'ın saldırısına uğramış tüm tiyatro sanatçıları, yazarları ve eleştirmenlerin başlattığı protestoya benim de katılmış olmam nedeniyle yine eski yazılarımı güncelleyip hakaretlerini sürdürdüğü gibi ismimi ve fotoğraflarımı da kullanarak beni hedef göstermiştir.

18.05.2011 tarihinde www.tiyatronline.com sitesinde yayınlanan "Tartışmalar Işığında Devlet Tiyatrosu" başlıklı yazımı Hilmi Bulunmaz 21.05.2011 tarihinde kendi internet sitesinde izinsiz olarak yayınlamış, yazıyı yayınladığı sayfaya benim fotoğrafımı ters çevirip koymuş ve yazıya "Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı şikayet etmesi ciddiye alınmayan LİNÇÇİ Mehmet Bozkır dangalakça yazılar yazmayı sürdürüyor." Başlığını atmıştır. Yine bu yazının altına da benimle ilgili daha önce yazdığı hakaret içeren yazılarını linkini ekleyerek hakaretlerini yinelemiştir.

SÜRECEK...