23 Ağustos 2011 Salı

LİNÇ imzacısı Savaş Aykılıç'ın da eğitmenlik(?!) yaptığı "Gösteri Sanatları Merkezi", tiyatronun sığ sularda yüzmesine neden olmaya devam ediyor hâlâ!

Tiyatroyu bir sanat dalı olarak değil, bir meslek olarak gören kişilerin inisiyatifindeki "Gösteri Sanatları Merkezi", her ne kadar adında "Sanatları" sözcüğünü barındırmış olsa da, bu kuruluş, hiçbir zaman için, kuramsal düzlem oluşturabilecek bir yapıya ulaşmaya asla ve kesinlikle gayret etmedi. Bunun, çeşitli nedenleri olmakla birlikte, eğitim kadrosundaki kişilerin LİNÇÇİ sıfatlarından kaynaklanması söz konusu. Örnekse LİNÇÇİ Savaş Aykılıç'ın da eğitim kadrosunda bulunduğu "Gösteri Sanatları Merkezi", insanlara tiyatro sevgisi aşılamak şurada dursun, insanların tiyatro sevgisinden uzaklaşmasına neden oluyor!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Oyunculuk eğitimi almak isteyenlere duyurulur!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'ye bağlı olarak çocuk, genç ve yetişkinlere tiyatro eğitimi veren Gösteri Sanatları Merkezi (GSM), 2011-2012 dönemi öğrenci kayıtlarına başlıyor.

Ekim-mayıs döneminde gerçekleştirilecek eğitim çerçevesinde, 9-12 yaş grubu çocuklar, 13-15 ve 15-17 yaş grubu gençler ve 18 yaş ve üzeri yetişkinler için oyunculuk eğitimi verilecek. 2 yıllık eğitimin ardından ise katılımcılara mezuniyet sertifikaları verilecek. Gösteri Sanatları Merkezi, eğitim çalışmalarını Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi ağırlıklı olarak yürütüyor. Yetişkinler için oyunculuk programı, haftanın dört günü; çocuk, gençlik ve yazarlık programları ise haftada bir gün gerçekleştiriliyor. Kayıtlar için 24 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında başvurular alınacak. (0212 521 55 65) KÜLTÜR-SANAT

(Kaynak: Zaman)