1 Ağustos 2011 Pazartesi

Ordu Belediye Başkanı sosyal demokrat Seyit Torun, LİNÇÇİ TOBAV ve LİNÇÇİ Tamer Levent'in toplum içine rahatlıkla çıkmasına yardım ve yataklık ediyor!

İtalyan ekibinin oyununu Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Başkan Yardımcıları Özer Karadağ, Cengiz Okur, Birol Yılmaz ve LİNÇÇİ TOBAV Başkanı LİNÇÇİ Tamer Levent ile birlikte izledi. (Kaynak: ordukentgazetesi.com)


***


Oyun'un notu: Ordu Kent Gazetesi ve LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından tiyatronline.com sitesinden alıp, olduğu gibi buraya aktardığımız haberlerdeki LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bu sıfatlarını biz eklemekle birlikte, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşlar çok daha net algılansın diye, adlarının üzerlerini "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik.

Ayrıca, LİNÇÇİ Prof. Dr. Hasan Erkek'le ilgili olan bölümü "çocukbokurengi" ile biz ekledik!


***


7. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali dün akşam Ankara Devlet Tiyatrosu’nun (LİNÇÇİ tiyatro profesörü Hasan Erkek'in Devlet Tiyatroları'na kakaladığı) "Boğaç Han" adlı oyununun ardından sona erdi...


Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Ordu Belediyesi ve LİNÇÇİ TOBAV işbirliği ile gerçekleşen 7.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivalinde yurt dışından 10, yurt içinden ise 10 olmak üzere toplam 20 ekip sanatseverlere gösterilerini sergiledi.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sergilediği kapanış oyunun ardından sahnede yaptığı açıklama ile başarılı bir festival geçirdiklerini belirten Başkan Seyit TORUN, 7 yıldır hedef kitle olarak belirledikleri çocukların tiyatro kültürünü tamamen aldıklarını ve bunun geleceğe taşınacağını söyledi.

Başkan Seyit TORUN Ankara Devlet Tiyatrosunun plaketini ve çiçeklerini takdim ederek düşüncelerini davetlilerle paylaştı. Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun öncülüğünde Ordu’da devam eden Tiyatro meşalesinin hiç sönmeden yanacağını ifade eden Başkan Seyit TORUN, konuşmasında “Öncelikli olarak bugün son oyununu gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ordu gerçekten bir kültür ve sanat kenti. Bunu da her bakımdan gösteriyor ve ispat ediyor. Bu kentte 100 yılı aşkın bir süredir tiyatro var. Bu kentte 46 yıldır perdesini hiç kapatmamış bir Belediye Tiyatrosu var ve geriden gelen bir tiyatro sevdalısı güzel bir Ordu var. Bu açıdan salonları dolduran küçük izleyicilerimize de çok teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız 8 günlük zaman diliminde her biri birbirinden güzel, farklı kültürlerin oyunlarını izledik. Ordu bir festival kenti olduğunu her geçen gün daha da kanıtlıyor. Bunda Başkan yardımcımız Özer KARADAĞ başta olmak üzere, LİNÇÇİ TOBAV yönetim Kurulu’na, OBKT’nin tüm çalışanlarına, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inanıyorum ki bu meşale hiç sönmeden yanacaktır” dedi.

Festivalin kapanış programının ardından Başkan Seyit TORUN ve Belediye Başkan yardımcısı Özer KARADAĞ Festivale davetli olarak katılan, yazar, eleştirmen ve katkı sağlayanlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Festival anısına emeği geçenlere birer teşekkür belgesi verilirken, günün anısına birde hatıra resmi çektirildi.

(Kaynak: tiyatronline.com)