24 Ağustos 2011 Çarşamba

Kültür Bakanlığı çanağı yalayan tiyatro patronlarını ve reklâm verdiği tiyatro dergilerini denetlemeyen Ertuğrul Günay restorasyon skandalına tosladı!

Türk tiyatro esnafının kötücül emellerine teslim olan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, toplumsal ve kültürel devinimin hızını ayrımsayamadığından, olay ve olguların çok uzağında kalıyor. Özellikle, Kültür Bakanlığı çanağı yalayan tiyatro patronlarıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'den reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) alan tiyatro dergilerinin patronlarının âdeta tutsağı durumundaki AKP'li Ertuğrul Günay, arkasında çok büyük bir oy gücü olmasına karşın, emrindeki bakanlığına bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in, hiçbir zaman için tam zamanında, yani Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün etkinlik programlarını yayınlamaları gereken tarihte yayınlanmayan LİNÇÇİ tiyatro dergilerine reklâm vermesi karşısında sinik bir kişilik sergileyerek, inisiyatif kullanamaz duruma düşüyor!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Günay: Kiliseye dönüştürülen camideki restorasyonu inceleyeceğim


CİHAN - 24.08.2011 - 16:49 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Çeşme'ye bağlı Alaçatı beldesindeki Pazaryeri Camii'ndeki restorasyonu tekrar inceleyeceğini söyledi. Caminin bir kısmında kiliseye ait Frenk kalıntıları olduğunu belirten Günay, bu alanın sadece özel günlerde özel misafirlere açıldığını kaydetti.

Haymana'da bir otel inşaatının temel atma törenine katılan Bakan Günay, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesindeki Pazaryeri Camisi'nin, restorasyonuna ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Günay, restorasyon yapılan yerin hala cami olarak kullanıldığını söyledi. Günay; "Seçim sırasında mekanı gördüm. Cami olarak kullanılıyor." dedi.

(Kaynak: Zaman)