23 Ağustos 2011 Salı

Emekçilerin iktidara gelmesi için değil, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için sanat yapan(?!) kişiler, işi iyice geyiğe vurdular!!!


Hiç kimse kusura bakmasın; dünya kuzey-güney, doğu-batı biçiminde ayrılmış olduğu gibi, bir de emekçiler-sermayedarlar olarak ikiye ayrılmıştır. Sanatçılar da, ya emekçilerin yada sermayedarların dünyasını savunmak zorundadır. Yukarıdaki fotoğraf karikatür karışımı görsel gereçte görmüş olduğunuz sanatçılar(?!), doğaları gereği, beslendikleri ideoloji doğrultusunda bir dünya görüşüne sahipler ve bu dünya görüşü de, onları, kapitalizmi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye itiyor. Kapitalist üretim ilişkilerinin zorunlu kıldığı meta estetiği için varlık gösteren yukarıdaki sanatçılar(?!) ve benzerleri, bana, halkıma, tüyü bitmemiş yetime karşıt bir imgelem boyutunda üretimde bulunuyorlar!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


TWITTER’DA TAKiPÇi SAVAŞLARI


Gani Müjde, Cem Yılmaz, Cem Özer ve Demet Akalın, takipçi sayıları konusunda ‘tweet dalaşı’na girdi

* Cem Yılmaz’ın Twitter’da 750 bin takipçiye ulaştığını gören Gani Müjde, bu durumu “Hiç tweet yazmayan Cem Yılmaz’ı takip eden 750 bin kişi. Şaka mısınız lan?” yazarak diline dolamıştı.
* Bu tweet konusunda bilgilendirilen Yılmaz, Müjde’yi Twitter’dan “Nasreddin hocaya demişler hocam 750 bin takipçin var demiş bana ne, ama seni takip ediyorlar demiş sana ne!!!” diye yanıtladı.

* Müjde’yse “Tweet yazmayanları takip etmek, tv kapandıktan sonra belki porno çıkar umuduyla karlı ekranı izlemeye benziyor” diyerek sert bir karşılık verdi.

* Gani Müjde’ye destek veren Cem Özer, Cem Yılmaz’ı takip edenler için “Milli piyangodan bilet almadan büyük ikramiyeyi beklemek gibi. Hiç tweet atmayan birinin fake olmadığını nereden biliyorlar peki” yorumunu yaptı.

550 bin takipçisi olan Demet Akalın da devreye girerek meydan okudu. Akalın, “Seni geçeceğim Cem Yılmaz, dur bakalım sen” diye bir tweet attı.

* Bazı takipçilerinin eleştirdiği Akalın, “Ya bırakın da kafa tuttuğum adam Cem Yılmaz olsun. Cem’in de çok umrundaydı” diye tartışmayı şimdilik noktaladı.

MAGAZİN SERVİSİ

(Kaynak: Milliyet)