10 Ağustos 2011 Çarşamba

Devrim ve sosyalizm sözcüklerini, Marksist kavramlarından soyutlamış olsalar da lüks tüketime yönelttikleri eleştirel tavrı yakından izlediğimiz grup!

Biz, şunu çok iyi biliyoruz ki, toplumsal kaygılarla yapılan her türlü eylem, direkt olarak tiyatroyla ilgili bulunmasa bile, elden geldiğince tiyatro okurlarına yansıtılmalı.

Biz, şunu çok biliyoruz ki, toplumsal eylemlilik konusunda duyarlılık geliştiremeyen yayın organları, gün gelir, iktidarın yedeğinde hareket etmeye başlarlar!

Biz, şunu çok iyi biliyoruz ki, tiyatro dünyasını hızla, hem de şimşek hızıyla kirleten tiyatro medyası, iktidarlarla öyle bir içli dışlı konuma geldiler ki, ister istemez, LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ kurma aşamasına sıçradılar. Yazar Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek için harekete geçen, ne var ki, karşılaştıkları direnç nedeniyle "sevilmiş sıpaya" dönen LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ, doğal olarak, gittikçe büyük bir hızla küçülmeye başladı!!

Biz, şunu çok iyi biliyoruz ki, toplumsal konulara duyarlı davranmaya devam ettiğimiz için, her geçen gün hızla okur kazanıyoruz. Kültür Bakanlığı çanağı yalamadan bir adım bile atabilecek gücü kalmayan LİNÇÇİ tiyatro esnafının anlamakta zorluk çekeceği aşağıdakine benzer haberleri sitemizin en tepesine koymamızın nedeni, sadece ve sadece, ülkemizin özgünlüğünden kaynaklanan toplumsal yapıyı okurlarımıza yansıtabilmektir!!!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Soğanını kap gel, ekmek bizden!


Devrimci Sosyalist İslam Platformu çığırından çıkan lüks iftar programlarını protesto ediyor... Platform Sözcüsü Çağlar Emin Kut, "Koca bir kıta açlıktan kırılırken tv kanallarında ve mevcut iftar programlarında her çeşit lüks yiyeceklerin sergilenmesi ve bir kısmının da yenmeyip çöpü boylaması affedilir bir tutum değildir" dedi.

Emin Kut, Habervaktim.com'a yaptığı açıklamada ayrıca şunları kaydetti: "Dahası, bu tutum Ramazanın ruhuna tamamıyla zıt bir kirlenmişliktir... Eğer imtihan deniliyorsa, işte koca bir kıtanın dünya insanlığının gözü önünde açlıktan ölmesi imtihanların imtihanıdır... Ya , açlıktan kırılırkenki bu kirli tutumlar terk edilir ya da imtihan kaybedilir.."

“Soğanını Al Gel! Ekmek Bizden!” sloganıyla yola çıkan Devrimci

Sosyalist İslam Platformu, nefislerde devrimden yana; sosyalizmi de Ebuzer Gıfari'yi örnek göstererek ifadelendiriyor ve Hz. Peygamberin israfa dair tutumunu toplumcu bir açılımla açıklıyor.

Sözcü Çağlar Emin Kut devrim ve sosyalizm kavramları için şu açıklamaları yapıyor: "Devrim bizim için stalinist veya maoist hatta marksist bir doktrin değildir... Sosyalizm de aynı şekilde Marks'ın veya Lenin'in anladığı şekildeki bir sosyalizm değildir. Devrim ve sosyalizm bizim için Peygamberi bir dünya görüşüdür;ve aralarında inkar edilemez bir lahuti köprü vardır."

Devrimci Sosyalist İslam Platformu, 13 Ağustos günü saat 19.30'da da İstiklal Caddesi'nden Hilton Oteli'ne yürüyecek. Otel önünde soğanlı ekmekli iftar yaparak, lüks iftar sofralarını protesto edecek. Platform, yaptığı duyurularda, protesto gösterisine katılacaklardan “oruçlu gelmelerini” istemesiyle de dikkat çekiyor.

(Kaynak: habervaktim.com)