7 Ağustos 2011 Pazar

Bulunmaz Tiyatro'daki ücretsiz oyunculuk çalışmalarına yoğun ilgi!

Fotoğraf: Mesut Alptekin


İşçi sınıfının sadece ekonomik olarak değil, sanatsal olarak da sınıf bilincine ulaşması için etkinliklerde bulunan Bulunmaz Kültür Merkezi'nin bünyesinde çalışan Bulunmaz Tiyatro'daki oyunculuk çalışmaları, sözün gerçek anlamıyla, "yediden yetmişe" kişiler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanıyor.

İşçi sınıfı bireylerine ve bu sınıfın dostlarına tamamıyla ücretsiz olarak sürdürülen oyunculuk çalışmaları, her ne kadar LİNÇ KAMPANYASI ile sekteye uğratılmak istenmişse ve bu kampanyanın bileşenlerinin noter onaylı ihtarnameleri, savcılık şikâyetleri, mahkemeye vermeleri nedeniyle yavaşlatılmış olsa da, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın ısrarcı ve inatçı kişiliği sayesinde, son derecede düzenli olarak sürdürülmektedir.

Her cumartesi günü, 17.00-20.00 arası yapılan oyunculuk çalışmalarının yanı sıra, yine aynı saatlerde pazar günleri de yazarlık çalışmaları yapılmaktadır. Yoğun bir ilgiyle karşılanan yazarlık çalışmaları, son derecede somut adımlarla ilerlemektedir. Özellikle TUTKAL romanı yazarı Oğuzcan Önver'in büyük çabasıyla sürdürülen bu çalışmalar da, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz tarafından yönlendirilmektedir.