8 Ağustos 2011 Pazartesi

Bulunmaz Kültür Merkezi Sinema Bölümü Sorumlusu Mesut Alptekin, nerede bir "Boğaziçi Üniversitesi" görse, parmak basıp mutlaka fotoğrafını çektiriyor!




Sinemacı Mesut Alptekin, bugün (6 Ağustos 2011), Çemberlitaş'taki FEM Dersanesi'nin önünden geçerken, bu dersanenin vitrinini süsleyen Boğaziçi Üniversitesi adını okur okumaz, Bulunmaz Kültür Merkezi sanatçılarından Ahmet Özkara'ya hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sinemacı Mesut Alptekin, burjuva çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği üniversite olarak ün yapan ve LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen Mimesis Dergisi'nin karargâhı olarak da bilinen Boğaziçi Üniversitesi adını her duyduğunda yada bu üniversitenin fotoğrafını her gördüğünde, parmaklarının bir refleks hâlinde harekete geçip yerinde duramamasına asla engel olamıyor. Özellikle, Boğaziçi Üniversitesi fotoğrafını her gördüğünde, el parmakları sürekli olarak kaşınan ve hangi parmağı denk gelirse, üniversitenin fotoğrafının üzerine o parmağını ansızın yerleştiren sinemacı Mesut Alptekin, bu üniversiteye karşı, âdeta bir fetişist gibi yaklaşıyor.

Sinemacı Mesut Alptekin, Boğaziçi Üniversitesi ile bir hatıra fotoğrafı çektirdiğinde, bu fotoğrafın yayınlanması için sürekli olarak bize baskı yapıyor. Biz de, Mesut Alptekin'in bu ısrarlı baskısı karşısında yelkenleri suya indirip, LİNÇ KAMPANYASI karargâhı olarak da işlev gören Boğaziçi Üniversitesiile çekilmiş bu hatıra fotoğrafını yayınlamayı gayet uygun gördük.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


BoĞazici ÜNİVERSİTESİ | video.mynet.com