17 Ağustos 2011 Çarşamba

400 yıldır dünya tiyatro sahnelerini kirleten sahte duygular mimarı Shakespeare'i ülkemize pazarlayan LİNÇÇİ Nutku'nun gölgesindeki OYÇED'den etkinlik

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (LİNÇÇİ OYÇED) sitesinden alıp olduğu gibi yayınladığımız aşağıdaki haberde adı geçen LİNÇÇİ kişiler ve LİNÇÇİ kuruluşun bu sıfatını biz eklemekle birlikte, bu LİNÇÇİ kişiler ve LİNÇÇİ kuruluşun adlarını "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik.


***


LİNÇÇİ OYÇED Genel Kurulu Yapıldı


LİNÇÇİ OYÇED-LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneğinin, Olağan Genel Kurulu 26 Mart 2011 tarihinde yapıldı.

Genel Kurulda, LİNÇÇİ OYÇED’in son iki yıldır yaptığı etkinlikler değerlendirildi. LİNÇÇİ OYÇED, son dönemde, Uluslararası Genç Oyun Yazarları Festivali-Interplay başta olmak üzere, Uluslararası Oyun Yazarlığı Seminerleri, okuma tiyatroları, paneller, konferanslar ve söyleşilerden oluşan 70 dolayında etkinlik gerçekleştirdi.

LİNÇÇİ OYÇED, 20 yılı aşkın süredir sahnelenmekte olan dokuz oyuna Sürekli Başarı Ödülü verdi. Örgütlenme çalışmalarına hız vererek üye sayısını % 30 arttırdı. Sanatın ve düşünce özgürlüğünün önündeki engellerin aşılması için yoğun çaba harcadı.

Genel Kurul’da, Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının aklanmasından sonra yapılan seçimlerde, Yönetim ve Denetim Kurullarına aşağıdaki yazar ve çevirmenler seçildi.

YÖNETİM KURULU
LİNÇÇİ Prof. Dr. Hasan Erkek (Başkan)
Esen Özman (2.Başkan)
LİNÇÇİ Cem Kenar (Genel Sekreter)
Gülşah Özdemir (Sayman)
LİNÇÇİ Tamer Levent (Üye)
M.Ümit Görgülü (Üye)
(Oyun'un notu: Kendisi LİNÇÇİ olmamasına karşın, LİNÇÇİ Gülhan Avşar, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı ve LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in avukatı) Av. Burhan Gün (Üye)

DENETİM KURULU
İhsan Ustaoğlu (Başkan)
Gülşah Gülebenzer (Üye)
LİNÇÇİ Mirza Metin Turan (Üye)

LİNÇÇİ OYÇED, yapılan Genel Kurulun ardından, 26 Mart 2011 akşamı üyelerine verdiği bir yemekle Dünya Tiyatro Gününü kutladı.

(Kaynak: OYÇED)