23 Temmuz 2011 Cumartesi

SANSÜRCÜ gazete BİRGün'de yazılar yazan(?!) LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel, genç beyinleri durdurmak için, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ni kullanıyor!!!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Ahmet Ertuğrul Timur (nâm-ı diğer 3. Abdülhamid) tarafından kurulan www.tiyatrohaber.net sitesinden alıp olduğu gibi yayınladığımız aşağıdaki haberde adı geçen LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel'in bu sıfatını biz ekledik!


***


YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ TİYATRO YETENEK SINAVI ÖN KAYITLARI devam ediyor.


Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü, önümüzdeki yıl içerisinde sahnelenecek kadın ağırlıklı bir müzikal projesi için 02 Ağustos 2011 tarihinde tiyatro yetenek sınavı düzenliyor.

25 kişilik öğrenci kontenjanı ve öğrencinin yeteneğine göre daha ilk yıldan sahne ile buluşma fırsatı da tanınan Sahne SanatlarıBölümü öğrencileri aldıkları eğitimle, diğer üniversitelerin ilgili bölümlerine göre oyunculuk uygulamalarıyla belirgince öne çıkmaktalar. Sahne Sanatları Bölümü 1.sınıf öğrencileri, daha ilk yıllarında, 15.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde ve 9.Üniversitelerarası Tiyatro Festivali'nde sahne deneyimi yaşamışlar ve büyük beğeni toplamışlardı.

Bu arada özel bir proje olarak tasarlanacak kadın ağırlıklı bir müzikal için kolları sıvayan Bölüm Başkanı LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr. Adnan TÖNEL, koşulları uygun olan kadın oyuncu adaylarını özellikle yetenek sınavına beklediklerini belirtti. LİNÇÇİ Tönel; “Çağdaş bir kültür ve dünya görüşü oluşturacak bir alt yapıya sahip, sahne sanatları mesleğini sürdürmek için gereken bilgi, beceri ve yetenekleri kazanmış,araştırma yapan ve sonuçlarını yorumuna yansıtabilen, varlığını ve sanatçıkişiliğini korumak ve sürekli geliştirmek için gereken disiplin ve alışkanlıklarla hareket eden, evrensel sanat duyarlığına ve estetik düzeye ulaşmaya açık, özeleştiri yapabilen nitelikli sahne sanatçıları yetiştirmek temel hedefimiz" diyor

Bu arada Yetenek sınavı için başvuru ve ön kayıtlar devam ediyor. Yetenek Sınavı ise 2 Ağustos 2011 günü saat 10.00 da, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Topkapı Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi, Yılanlı Ayazma Caddesi No : 26, CevizlibağTopkapı / İSTANBUL adresinde tek aşamalı olarak yapılacak.

Sınava, 1 dram 1 komedi olmak üzere (2 parça) ve 1 şiir (ya da şarkı) hazırlayarak katılacak adayların, YGS sınavından 140 veya üzeri puan alarak ön kayıt yaptırmaları yeterli.

Ön Kayıt için istenen belgeler ise: 2011 YGS Sınav Sonuç Belgesi’nin aslı ve fotokopisi (en az 140 puan), Kimlik Belgesi, bir adet vesikalık fotoğraf. “Özel Yetenek Giriş Sınavı Formu” ise kayıt sırasında verilecek.

Telefon: 0212 444 50 01