2 Temmuz 2011 Cumartesi

TUTKAL yazarı Oğuzcan Önver, Selim İleri falan dinleniyor!

Oğuzcan Önver: 10 Ekim 1993, İstanbul doğumlu. Sinema, edebiyat ve tiyatro başta olmak üzere, sanatın tüm dallarıyla ilgili. İki tiyatro oyunu yazdı ve bu oyunların, Bulunmaz Tiyatro'da oynanması planlanıyor. Senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı dört kısa filmi var. TUTKAL adlı bir roman yazdı. Tiyatro Oyun Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni. Mülksüzler Radyo'da "Ben sana tiyatrocu olamazsın demedim." adlı bir program yapıyor. Öyküleri ve eleştiri yazıları çeşitli dergilerde yayınlandı. İletişim: oguzcanonver@gmail.com


***


Radikal Kitap, 1 Temmuz 2011 tarihli 537. sayısında, Selim İleri'nin herhangi bir yazısına yer vermedi!


Oğuzcan Önver
2 Temmuz 2011


Ön not: Bu yazı, bir taslaktır; henüz bitmemiştir. Hatâlar olabilir. Sürç-i lisan ettiysek affola! Bu arada, Selim İleri, Eyüp Can Sağlık, Cem Erciyes, Derviş Şentekin, Burcu Aktaş, Elif Ekinci, suyu ısıtıp çayı demleyin. Zâten ben gelince, suyunuz iyice ısınacak!

Zaman Gazetesi yazarı Selim İleri, "Sahte duygular mimarı William Shakespeare ve 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman’ı" övmek zorunda kalmış! başlıklı yazımdan hemen sonra yayınlanan Radikal Kitap ekinde (1 Temmuz 2011 tarihli, 537. sayı) Selim İleri'nin herhangi bir yazısına yer verilmedi.

Asıl mevzu ise şu: Radikal Kitap eki, her sayısında bir test yayınlar. Ve genelde, bu testleri "e-kolay" adlı siteden alır. Radikal Kitap'ın bu sayısında da bir test vardı: "Hangi Shakespeare trajedisisiniz?" Bu sefer, bu testi nereden aldıklarını belirtmemişler. Biz, kısa bir araştırma yaptık ve bu testin 23 Mayıs 2008 tarihinde, Radikal Kitap'ta zâten yayınlandığını belirledik. Yani, 3 yıl önce yayınladıkları testi, tekrar yayınlamışlar. Biz de, bunun üzerine, Radikal Kitap için bir test hazırladık:

1 - Selim İleri, bu sayı neden yazmadı?
A - Oğuzcan Önver'in ''Selim İleri, burjuvazînin şişirdiği kocaman bir balondu ve artık patladı. Tüm sanat camiasına hayırlı olsun!'' ifadeleri bizi çok sarstı. Artık, Selim İleri'ye yazı yazdırmıyoruz kardeşim, yassak!
B - Zaman Gazetesi, bize dedi ki: "Selim İleri bizim yazarımızdır! Artık sizde yazmayacak kardeşim, yassak!"
C - Selim İleri'nin yazısı yok muymuş?! Hiç farkında değiliz, sen söyleyince fark ettik!
D - Selim İleri, Marmaris'e tatile gitti.

2 - Shakespeare testi ne alâka?
A - Nispet / Hazımsızlık / Kıskançlık
B - Tesadüf
C - Selim İleri, öyle arzu etti.
D - Shakespeare çocuğuyuz biz.