23 Temmuz 2011 Cumartesi

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın iki yıl hapsini isteyen LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer'in düğününde su gibi içki içilmiş!!!

Magazin


Masal gibi düğün


Cesur SERT / İZMİR, (DHA) 07.06.2006


TÜRK tiyatro ve sinemasının ünlü oyuncularından Haluk Bilginer ile Türk Pop müziği solisti Aşkın Nur Yengi, İzmir'in Urla ilçesi Yağcılar Köyü'nde, Bilginer'in ağabeyi Muhittin Bilginer'in Çamlıtepe Sitesi'ndeki evinde Türk filmleri tadında bir düğünle dünya evine girdi.
Urla'nın en güzel bölgelerinden olan Yağcılar Köyü'ndeki çam ormanları ortasındaki sitede, düğün öncesi olağanüstü önlemler alındı. Site çevresine özel güvenlik ekipleri yerleştirildi, içeriye site sakinleri ve davetlilerin dışında kimse alınmadı. Sitenin güvenliğinin yanı sıra gece için İzmir ve İstanbul'dan getirilen özel güvenlik elemanları görev yaptı. Nikah gününü, şeytanı simgelediği için çok konuşulan 06.06.2006 tarihi olarak seçen Bilginer ve Yengi için düğün evinin çim kaplı bahçesi Türk filmlerindeki gibi süslendi. Geniş bahçe, nostaljik bir hava yaratan yüzlerce kırmızı, yeşil, turuncu renkli ampulle aydınlatıldı. Bilginer çiftinin 666 tercihini sadece nikah saati bozdu. Bu tercihe uygun olarak nikahın da akşam 6'da yani 18.00'de kıyılması beklenirken, güneşim tam battığı saat olan 20.30 tercih edildi. İstanbul'dan gelen konuklar otelden siteye özel bir otobüsle gelirken, İzmir'deki konuklar kendi araçlarıyla ulaşımını sağladı.

GELİNİN ŞAHİDİ SEZEN AKSU

Nikahı Haluk Bilginer'in Özel Türk Koleji'nden sınıf arkadaşı Anavatan Partili Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu kıyarken, Aşkın Nur Yengi'nin tanıklığını Türk Pop Müziği'nin kraliçesi Sezen Aksu, Bilginer'inkini ise ağabeyi Muhittin Bilginer yaptı. Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer, nikahı kıyan Başkan Selçuk Karaosmanoğlu'nun, “Birbirinizi eşliğe kabul ediyor musunuz?” sorusuna birlikte “Evet” yanıtı verirken, Aşkın Nur Yengi, Bilginer'in ayağı sert bir şekilde bastı. Bilginer'den “Ah” sesi çıkması konuklar arasında gülüşmeye yol açtı.

Sezen Aksu'nun nikah töreni sonrası esprileri de davetlileri gülme krizine soktu. İzmir'deki annesinin yanından nikaha geldiğini söyleyen Aksu, “Annem heyecanlı olduğumu görünce şaşırdı. Nereye gittiğimi sordu. Ben de, ‘kızımı evlendirmeye gidiyorum’ dedim” diye konuştu. Şeytan'ı simgelediği için çok konuşulan nikah tarihi konusunda da Aksu kendine özgü yorumunu yaptı, “Ayrıca, 666'ya bugün b.k yedirdik” dedi. Nikah davetlilerinden bazıları da “Şeytana pabucu ters giydirdik” diye espri yaptı.

Haluk Bilginer, siyah renkteki damatlığı içinde 18 yaşındaki delikanlıları andırırken, Aşkın Nur Yengi kendi tasarladığı gelinliğinin içinde tüm bakışları üzerinde topladı. Gelin nikahtan sonra gelinliği çıkardı, yine beyaz renkte, gelinliğe benzeyen ikinci bir kostüm giydi, başına çiçeklerden taç taktı.

AÇIK BÜFEDE ZENGİN MÖNÜ

Konuklara yemekler açık büfede sunuldu. Mönü ise oldukça zengindi. Peynir masası, zeytinyağlı tahinli patlıcan, midye dolma, beş çeşit dolma, Ege otları, tandır, kaburga, sakızlı dondurmalı muhallebi, çiğ köfte, gözleme, şambali ikram edildi. İçecek olarak ise iki çeşit viski, metaxa, cin, archiers, rakı, bira, şarap, sex on the beach, limonata ve karadut ikram edildi. Düğün pastası ise kalp şeklinde tek katlıydı.

Gecede Aşkın Nur Yengi'yi orkestra arkadaşları da yalnız bırakmadı. Saat 04.00'e kadar süren eğlencede Sezen Aksu, Demet Sağıroğlu, Beyazıt Öztürk ve Aşkın Nur Yengi, ayrı ayrı şarkılarıyla geceye renk kattı. Aşkın Nur Yengi ve Sezen Aksu'nun birlikte söylediği ‘Gidemem’ şarkısında ikili gözyaşı dökerken, davetlilerden de bazıları ağladı. Gecenin finali ise görülmeye değerdi. Aksu, Yengi, Sağıroğu, Öztürk ve Bilginer'den oluşan koronun şarkıları geceye damgasını vurdu. Çift balayını Yunan adalarında geçirecek.

Aşkın Nur Yengi ile Haluk Bilginer'in düğün töreni, büyük bir gizlilik içinde yapılmaya çalışıldı.

(Kaynak: Hürriyet)