29 Temmuz 2011 Cuma

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Gürcüstan'ın Batum kentindeki bir anaokulunda çocuklarla oyun oynayarak doyasıya eğlendi...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Gürcüstan'ın Batum kentindeki bir anaokulunda çocuklarla oyun oynayarak büyük bir keyif alıp eğlendi... (Fotoğraf: Fikriye Bulunmaz)


Hayatını, emperyalist, kapitalist, faşist yada siyonist emeller taşıyan geri zekâlı asker ruhlu insanlara teslim etmek yerine, hemen her saniye doğaçlama yaşayan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, 18 Temmuz 2011 günü öğle saatlerinde Gürcüstan'ın Batum kentinin ara sokaklarında gezinirken, kendini ansızın bir anaokulunun içerisinde buldu.

Yoksul bir görünüm çizmesine karşın, son derecede bakımlı ve temiz bir anaokulunun sınıflarına giren Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, üç ayrı sınıfı gezip, etnik yapılarına göre ayrılan sınıflardaki özenli çalışmalara ortak oldu.

Gürcü çocuklarının bulunduğu bir sınıfın hemen yanı başındaki Rus çocuklarının sınıfı ve bir de "karma etnik yapı" içeren sınıfı gezen Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, özellikle, sosyalizme âşık olan "öğretmenler" tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı.

Mihail Bulgakov, Anton Çehov, Nikolay Çernişevski, Fyodor Dostoyevski, Maksim Gorki, Vladimir Lenin, Anton Makarenko, Aleksandr Puşkin, Josef Stalin, Lev Tolstoy gibi önemli hayat önderlerini konuştukça, Sovyetler Birliği'nin dağılmasına "ağıt yakan" anaokulu sorumlusu kadın emekçiler, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın aracılığıyla, sosyalist aydınlara, sosyalist sanatçılara, sosyalist emekçilere selamlarını ilettiler.