27 Temmuz 2011 Çarşamba

Emekçi kitlelerin iktidara yürümesi için gerekli ve zorunlu olan devrimci imgeleri kirleten ödül düzeneği haberini şair Oğuzcan Önver'den aktarıyoruz!

Enver Ercan en sağda (ağzında iki mikrofon olan) ve Taner Cindoruk soldan beşinci arkadaş.


***


İki yılı aşkındır Bulunmaz Kültür Merkezi sanatçısı olarak etkinliklerde bulunan şair Oğuzcan Önver; "Ben, şiirimi yazıp köşeme çekilirim! Etliye sütlüye karışmam!! Suya sabuna dokunmam!!! Beni sokmayan yılan bin yaşasın!!!..." demeden, şiir çalışmalarını şimşek hızıyla sürdürüyor.

Şair Oğuzcan Önver, şiir konusunda öyle büyük bir hassaslık gösteriyor ki, Türkiye'deki şiir cambazlarının canını sıkmayı sürdürme pahasına, ödül düzeneğinin şiiri kirlettiğini okurlarına ısrarla ve inatla sunmayı sürdürüyor.

Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve TUTKAL romanı yazarı Oğuzcan Önver, şiiri kirleten pislikleri deşifre etmeyi, sadece yazarak değil, aynı zamanda bir "şiir işliği" içerisinde de anlatıp, bu görüşlerini şair yoldaşlarına aktarıyor. Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın da katkısını kazanan şair Oğuzcan Önver'in yürüteceği "şiir işliği" çok yakında halka açılmak üzere.

Şair Oğuzcan Önver'in Internet sitesinden alıp olduğu gibi aşağıya aktardığımız yeni bir şiir kirleticiliği haberini mutlaka okuyunuz!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


"Şairlere ödüller verileceğini duyunca, şunları düşündüm: Demek yasalar da yetmemiş, ölüm şairlerle toplu fotoğraf çektirmek istiyor." Ece Ayhan


Yaşar Nabi Nayır ödülleri verildi

Ünlü edebiyatçı Yaşar Nabi Nayır'ın 1933 yılında çıkardığı Varlık dergisinin düzenlediği, her yıl derginin yayın hayatına başlayışının yıl dönümünde verilen 2011 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri sahiplerini buldu. Önceki gün Beyoğlu'ndaki Cezayir Restorant'ta düzenlenen ödül töreninde şiir kategorisindeki ödül, Çocuğa İnanmanın Sonu Yok isimli eseriyle Taner Cindoruk'a, öykü kategorisinde ise Van Gölü Ekspresi isimli eseriyle M. Özgür Mutlu'ya verildi. Jüri, Sinem Torun, Hakkı İnanç ve Mehmet Can Şaşmaz'ın eserlerini de ''dikkate değer bulduğunu açıkladı. Gecede derginin 78. kuruluş yıl dönümü de kutlandı.

Özgün kaynak: Sabah

(Kaynak: Oğuzcan Önver)