8 Temmuz 2011 Cuma

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Ahmet Ertuğrul Timur'dan (nâm-ı diğer 3. Abdülhamid) bize bu gece gelen ilginç e-postayı okurlarımıza sunuyoruz!!!

kimden Ertuğrul Timur aetimur@gmail.com
kime tiyatroyun@gmail.com
tarih 08 Temmuz 2011 23:49
konu Bilgilerinize
gönderen gmail.com
imzalayan gmail.com


Sayın Hilmi Bulunmaz,

Sizi rahatsız eden bazı arşiv yazıların yayından kaldırılmasına dair noterden ihtarname çektiğinizi bir arkadaşımın haber vermesiyle öğrenmiş bulunuyorum.

Sanırım noter ihtarnameniz bugünden başlayarak 25 gün boyunca yıllık izinde olmam nedeniyle elime oldukça geç geçecektir. Fakat bu ihtarnameye yada elime geçmesine gerek yoktur. Zira bu konuda taahüdüm vardır.

Bildiğiniz gibi www.tiyatrom.com bir yılı aşkın bir süre önce yayın yaşamına son vermiş ve Tiyatro kamuoyundan gelen talep doğrultusunda on yıla yakın bir dönemin birikiminin yok olmaması adına bir arşiv site niteliğinde sabitlenmiştir.

Tiyatrom.com yayın yaşamına son verirken yaptığım açıklamayla arşiv amacıyla tiyatrom da yer alan binlerce yazı , haber ve dökümanın korunacağı, ancak yazıların sahiplerinden, yazarlardan ve ilgili şahıslardan talep gelmesi halinde bu yazı, haber vb'nin kaldırılacağı tarafımdan taahüt edilmiştir. Şu ana kadar da zaman zaman bu türde talepler gelebilmiş ve yazılar, ilgili haberler kaldırılmıştır.

Dolaysıyla, herhangi bir noter ihtarnamesine de gerek olmaksızın isminiz geçen yahut sizinle ilgili olduğunu düşündüğünüz yazıların kaldırılmasını direkt benden talep edeblirdiniz.

Zaten söz konusu yazıların hiç birinin tiyatral arşiv değeri olmadığı ve eksikliğinin tiyatro camiasına bir şey kaybettirmeyeceği açıktır. Sadece kişilerin veda yazılarından oluşan http://www.tiyatrom.com/index3.htm adresli sayfa hatıra niteliği de taşıması nedeniyle yeniden düzenlenip sizinle ilgili kısımlar çıkarılarak yayına verilecektir.

Sayın Bulunmaz,

Size defaten yazmak zorunda kaldığım gibi sizinle geçmişte süren bir dizi polemikler tartışmalar yaşansa da bugün itibarıyla sizinle bir sorunum olduğunu düşünmüyorum. Asla benimsemediğim üslubunuza ve farklı düşündüğümüz pek çok konunun yanı sıra paralel düşüncelerimiz de çokçadır. (Tiyatrolara Devlet yardımı, Shakespeare, Talat Sait Halman konuları gibi)

İster benzer düşündüğümüz konular ister yüzde yüz farklı düşündüğümüz konular olsun sizinle yeniden herhangi bir polemik yaşamak istemediğimi, hukuki herhangi bir zeminde de sizinle herhangi bir hesaplaşmanın başlatıcısı ben olmayacağımı açıklamıştım.

Fakat, bugün itibarıyla noter aşamasında kalsa da benimle hukuki bir hesaplaşmayı sizin başlattığınızı öğrenmiş bulunuyorum. Dolaysıyla bana da aynı yolu açmış bulunuyorsunuz.

Sizden aynen noter aracılığıyla benden talep ettiğinizi talep ediyorum.

Madem ki,

Sizin anlayışınıza göre sizi rahatsız ettiğini düşündüğünüz yazıları "resmi zora dayalı olarak" kaldırtma hakkını kendinizde buluyorsunuz, madem ki sizi rencide ettiğini düşündüğünüz yazıların yayından kaldırılmasını, silinmesini, yani resmi kanaldan sansürlenmesini bir hak olarak görüyorsunuz o halde ben de aynı talepte bulunuyorum. www.tiyatroyun.blogspot.com ve diğer bir düzine civarındaki sitelerinizde, videolarınızda yer alan ismimin geçtiği lakap, alay, hakaret içeren tüm yazıların kaldırılmasını talep ediyorum. Eğer liste istiyorsanız bunu da yapabilirim fakat bir hayli zorlayacağı yüzlerce sayfalık bir liste olacağı aşikardır.

Ben sizin uygun gördüğünüz ve uygun gördüğünüz için resmi makamlara başvurduğunuz bu "sayfa kaldırtma" isteğini ilk adımda direkt sizden yapıyorum. Madem ki size göre bu normaldir bir insanı rencide eden sayfalar kaldırılabilir, kaldırılması istenebilir o halde bunu sizden talep ediyorum. Yok ille de bu hak resmi makamlara ve zora dayalı yöntemlerle yapılmalıdır sen de git resmileştir diyorsanız İkinci adımda noter ve devamında hukuki süreç gelecektir.

Bilgilerinize...