6 Temmuz 2011 Çarşamba

Kendisi tescilli "hakaretçi" olmasına karşın, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı "hakaretçi" olarak savcılığa şikâyet eden Mustafa Şükrü Demirkanlı...

Sağdan sola: Mustafa Demirkanlı, Lemi Bilgin, Osman Wöber
Soldan sağa: Osman Wöber, Lemi Bilgin, Mustafa Demirkanlı
(Lemi Bilgin, her koşul ve her durumda tam ortada görünüyor)


***


Tiyatroyu hakaretle savunmaya ceza


23.12.2005 İzmit Şehir Tiyatroları eski Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten'in görevden alınıp yerine Ragıp Savaş'ın getirilmesi sebebiyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na basın yoluyla hakaret eden iki gazeteci, toplam 12,5 milyar tazminat ödemeye mahkum oldu.

Kocaeli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Nokta dergisi yazarı ve Uluslararası P.E.N. Kulüpleri Federasyonu Türkiye Merkezi Genel Başkanı Üstün Akmen ile Birgün Gazetesi yazarı ve Tiyatro Tiyatro Dergisi editörlerinden Mustafa Demirkanlı'nın yazılarında, eleştiri sınırının aşıldığına ve kişilik haklarına saldırıldığına hükmetti. Gazetecilerden Akmen yazısında "Ve sen! Sen, eyyy İzmit'in Büyükşehir Belediye Başkanı... Karanlık gelecek habercisi, sen. Islık çalıp şeytan kovalayan, sanattan korkan oğlan... Çobansın sen demek! Koyunlarını yayacaksın çayıra, sen de yan gelip kavalı çalacaksın..." gibi hakarete varan cümlelere yer vermişti.

Kültür-Sanat

(Kaynak: Zaman)