13 Temmuz 2011 Çarşamba

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nin kravatlı, losyonlu ve erkek erkil başkanı LİNÇÇİ Üstün Akmen, boru boru ötüyor!

"KINIYORUZ" aldatıcı başlığıyla başlattıkları LİNÇ KAMPANYASI sürecinde, yazar Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'a iftira atmaktan zerre kadar utanmayan ve içinde LİNÇÇİ Üstün Akmen'in de bulunduğu 1100 kişi, baştan aşağı iftira içeren bir metnin ilk tümcesinde şöyle demişlerdi:

"Tiyatro İnsanları Olarak, Yayınlarımıza ve Yayıncılarımıza Yönelik; İftira, Karalama, Baskı Altına Alma Girişimlerini Kınıyoruz!" (Bakınız: "TARİH HEPİNİZİN SURATINA TÜKÜRECEK!")

Yazar Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek isteyen ve bunun yanı sıra, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın en doğal hakkı olmakla birlikte, aynı zamanda anayasal hakkı da olan seyahat etme özgürlüğünü bile, yargı sürecine başvurmaları sonucu, Bulunmaz'ın adliye koridorlarına ve duruşma salonlarına tutsak olması nedeniyle kısıtlayan bu 1100 kara imzacı, "çakma solcu" basın yayın organlarını işgâl edip, HALKIN KURTULUŞU için yayın yapması gereken Evrensel Gazetesi'ni bile magazinelleştirirken, tiyatro sanatçısı Hülya Karakaş'ın "minicik bir eleştirisi" nedeniyle osuruktan nem kapmış bir hâldeler!

Hülya Karakaş, iğne deliğinden güneşi geçirir gibi, Kazmacıbaşı ve/ya Balıkçı Orhan Alkaya'ya karşı bir "mobbing zaferi" kazanmak üzereyken, alnında LİNÇ lekesini ilk hissedenlerden biri olduğunu unutan LİNÇÇİ Üstün Akmen, Hülya Karakaş'ın bu "mobbing zaferi"ni, neredeyse engellenmek ister gibi dangalakça bir tavır geliştiriyor!

Daha önce dile getirdiğimiz gibi, biz, Hülya Karakaş'ın haklı mücadelesinin yanında saf tutarken, dangalak ruhlu LİNÇÇİ Üstün Akmengiller familyasına karşı olduğumuzu bir kez daha haykırır, Evrensel Gazetesi'nin, yeniden Erdal Eren'in ve Metin Göktepe'nin gazetesi olmasını ve dolayısıyla, HALKIN KURTULUŞU için yayın yapmasını, sırtındaki LİNÇÇİ asalakları (Metin Boran ile Üstün Akmen) derhal savurup atması gerektiğini ısrarla yineliyoruz!!!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Hülya Karakaş'a Dair...


Üstün Akmen
13 Temmuz 2011



Tiyatroda oyunculuk ve yönetmenlik yapmakta olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosunda bulunan, benim mücadeleci karakterini pek sevdiğim Hülya Karakaş, “twitter”da “Üstün Akmen'in ‘eleştiriden’ magazine geçişinin hazin hikâyesini Tiyatro Dünyası sitesinden okuyabilirsiniz” diye bir not düşmüş.

Karakaş’ın sözünü ettiği yazı, sanırım Tiyatro Dünyası sitesinin Evrensel’den alıntıladığı “Kız Hande, Bu Öfke Bu Kin Niye (15.06.2011)” başlıklı yazım olmalı. Sevgili Hülya, benim de en az kendisi kadar “taciz” eylemine karşı olduğumu elbette bilir, bilir bilmesine de neden böyle bir kelâm eder anlamam pek mümkün olmadı. Her “tacize uğradım” diyeni “zavallı kadın” çerçevesi içine dâhil ederek gözüm kapalı savunamam ki! İki tiyatrocu arasında gelişen olayı değerlendirirken, bakış açımı özgürce ifade edince magazinci mi oluyorum? Böyle bir mantık yürütme karşısında şaşırmamam olası değil!

Hande Ataizi’nin Cihan Ünal’a olan öfke ve kinini anlayamadığım gibi, ne yalan söyleyeyim Hülya Karakaş’ın da bana olan öfke ve kinini çakamadığımı itiraf etmeliyim.

Bana sorarsa, bir sanatçı eleştiriye açık olmalı, kin tutmamalı, ota çoka bulaşmamalı, akil olmalı.

Dahası ehil olmalı ehil!

Üstün Akmen
Evrensel Gazetesi

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)