5 Haziran 2011 Pazar

Oğuzcan Önver, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde söyleşi yaptı!

TUTKAL yazarı Oğuzcan Önver, yeni yayınlanan romanıyla ilgili olarak, ilk söyleşisinin hemen ardından ilk imza gününü, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Kemal Özer Salonu'nda yaptı.


Bulunmaz Kültür Merkezi sanatçılarından, tiyatrocu ve yazar Oğuzcan Önver, bugün (5 Haziran 2011) Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Kemal Özer Salonu'nda keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. İlk romanı TUTKAL'ı, söyleşinin hemen ardından imzalayan Oğuzcan Önver; hayat, sanat, politika, edebiyat, tiyatro, sinema gibi konulardaki özgün fikirlerini, katılımcıların soruları doğrultusunda dile getirdi. İkinci romanını yazmaya başladığını belirten Oğuzcan Önver, yazdığı tiyatro oyunlarından, çektiği kısa filmlerinden ve ortaya koyduğu kuramsal çalışmalarından bahsetti.

Oğuzcan Önver kimdir?

10 Ekim 1993, İstanbul doğumlu olan Oğuzcan Önver, sinema, edebiyat ve tiyatro başta olmak üzere, sanatın tüm dallarıyla ilgili bir kişi. Oğuzcan Önver, şimdiye dek, iki tiyatro oyunu yazdı ve bu oyunların Bulunmaz Tiyatro'da oynanması için çaba harcamayı sürdürüyor. Oğuzcan Önver'in, senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı dört kısa filmi var; TUTKAL adlı bir roman yazdı. Oğuzcan Önver, aynı zamanda, Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Mülksüzler Radyo'da 'Ben sana tiyatrocu olamazsın demedim.' adlı bir program yapıyor. Oğuzcan Önver'in öyküleri ve eleştiri yazıları, başta Berfin Bahar Dergisi olmak üzere, çeşitli dergilerde yayınlanıyor.