2 Haziran 2011 Perşembe

Sahte duygular mimarı Shakespeare, animasyon filmiyle zehirliyor!

400 yıldır dünya halklarının beynini kirleten Shakespeare, şimdi de, animasyon filmiyle yepyeni bir kirletme işlemine başladı. İngiliz şovenizmi ve onun ardılı Amerikan emperyalizminin, dünya halklarını sömürmek için kullandığı gereçlerden biri olan Shakespeare, vasat bir yazar bile olmamasına karşın, estetik diktatör Goethe'nin cilalaması sonrası, İngiliz ve Amerikan emperyalizminin dayatması sonucu, "mükemmel" bir yazar olarak pazarlanmaya devam ediyor hâlâ!

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayın yapan Zaman Gazetesi'ndeki haberi okuyunuz...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


SEVİMLİ CÜCELER CİNO VE JÜLYET Cüceler arasında...


Müzikal yönünü Elton John'un üstlendiği haftanın animasyon filmi 'Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet'in yönetmeni Kelly Asbury. Orijinal versiyonunda James McAvoy, Emily Blunt ve Maggie Smith'in seslendirdiği filmin Türkçe dublajında Sercan Gidişoğlu, Özge Çatıkkaş ve Halil Ergün yer alıyor.

Üç boyutlu (3D) olarak izlenebilecek filmde farklı bir Romeo-Jüliet hikâyesi anlatılıyor. İki düşman komşu arasındaki savaşın ortasında kalan ve aileleri düşman olan Cino ve Jülyet'in de ünlü âşıklar gibi aşmaları gereken birçok engel vardır. Acaba bu genç çift, plastik pembe flamingolar ve çim biçme makinesi yarışları arasında mutluluğu yakalayabilecek mi?

(Kaynak: Zaman)