11 Haziran 2011 Cumartesi

T.C. Kültür Bakanlığı çanağı yalayıp İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Sahnesi'nde oyun oynama ayrıcalığı elde eden "Yalnız Tiyatro"yu tanıyan var mı?

YALNIZ IŞIK SAHNE SANATLARI YAP. ORG. TİC. LTD. ŞTİ. (Bakınız: Kültür Bakanlığı) şemsiyesi altında "Matmazel Noralya'nın Koltuğu" oyununu oynayan(?!) "Yalnız Tiyatro"yu tanıyan var mı?

Haziran ayının ortasında olmamıza, havaların boğucu sıcaklığında yaşamamıza karşın, hiç de tiyatro oyunu sahnelemeye elverişli olmayan İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Sahnesi'nde, hem de bomboş salona, ardı ardına 26 oyun oynayan (Kültür Bakanlığı çanağı yalamak için öne sürülen en az oyun oynama sayısı) "Yalnız Tiyatro"nun adını biz ilk kez duyduk!

Peki, siz değerli okurlarımız, bu tiyatronun adını hiç duydunuz mu? Kültür Bakanlığı çanağı yalamaktan başka bir özelliği bulunmayan bu tiyatronun ne yapmak istediğini bilen var mı? Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'a bağlı, bağımlı ve onun emrinde çalışan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Sahnesi'nde bomboş salona oynayarak, Kültür Bakanlığı çanağı yalamayı garanti altına alan "Yalnız Tiyatro", nasıl bir anlaşmayla bu salonda oyun oynuyor?

Bu sorunun yanıtını çok merak ediyoruz!

Tabii ki, bu sorunun yanıtını verebilecek tek kişi İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Şakir Gürzumar'dır!!!