5 Haziran 2011 Pazar

Bulunmaz Tiyatro'daki oyunculuk ve yazarlık çalışmaları sürüyor!

Cengiz Bulunmaz, Anton Çehov'un "Tütünün Zararları" oyununu okurken...
(Fotoğraf: Mesut Alptekin / Diğer fotoğrafları görebilmek için, TIKLAYINIZ!)


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın kurup yönettiği Bulunmaz Kültür Merkezi bünyesindeki Bulunmaz Tiyatro, her hafta olduğu gibi, bu hafta da, oyunculuk ve yazarlık çalışmalarını, ücretsiz olarak sürdürdü.

Halktan aldığını, sanatsal prizmadan geçirip estetikleştirerek, yeniden halka verme ilkesiyle hareket eden Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen 1100 alçak kişiyle mücadele etmenin yanı sıra, bu LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bir kısmının, kendisini mahkemeye vermeleri nedeniyle, çok az bir zamanı kaldığı için, sanatsal çalışmalarını, tam anlamıyla yürütememenin büyük acısını yaşıyor.

Âdeta birer polis, birer asker gibi davranıp, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için, Internet ortamında başlattıkları LİNÇ KAMPANYASI ile hareket eden 1100 kişi, "ENTELEKTÜEL LİNÇ" sürecinde başarılı olamayınca, mahkeme süreci başlattılar.

LİNÇ KAMPANYASI unsurlarına karşı, mahkeme duruşma salonlarında, (LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi sahibesi LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın ve Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in avukatı olan Burhan Gün gibi üçüncü sınıf bir tiyatro esnafını tiyatro grubunun başında tutan İstanbul Barosu'na ve hiçbir avukata güvenmediği için) hem de avukatsız olarak, tek başına mücadele vermenin haklı gururunu yaşayan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, mahkemelerin cumartesi ve pazar günleri kapalı olduğunu bildiğinden, tüm sanatsal çalışmalarını, hafta sonlarına sıkıştırmış durumda.

Cumartesi ve pazar günleri, saat 17.00 - 20.00 arası ücretsiz oyunculuk ve yazarlık çalışmaları yaptıran Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, kendisi, burjuvaziye hizmet etmeyi asla ve kesinlikle düşünmediğinden, yani televizyon kanallarına dizi yazmadığından, holding yayınevlerine kitap bastırmadığından, facebook geyikleri yapmadığından, Kültür Bakanlığı çanağı yalamadığından, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmadığından, Lions Ödülleri almadığından, çalışmalara katılan kişilerin de aynı biçimde hareket etmesini öneriyor.

Yukarıda saydığımız, burjuva çanağı yalamacılığına karşı çıkan, sosyalist duyarlılık gösteren herkes, oyunculuk ve yazarlık çalışmalarına ücretsiz olarak katılabilirler.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz