20 Haziran 2011 Pazartesi

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... çanağını yaladığı iktidarın gazetesinde

Oyun'un notu: Zaman Gazetesi'nden alıp olduğu gibi aşağıya aktardığmız ve LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni haber yapan yazıdaki LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bu sıfatlarını biz ekleyerek, bu LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların adlarını "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik.


***


Uzun yıllardır Türkiye siyasal ortamını yeşil sermaye lehine örgütleyen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kültür politikasını desteklediği, bu partinin kabinesinde bulunan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı kapak yaptığı için, sürekli olarak Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Günay'a bağımlı, bağlı ve onun emrinde çalışan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'den çarşaf gibi reklâm alan LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, AKP'li zihniyetten reklâm almanın yanı sıra, bu partinin izdüşümü, bu partinin teorisyenlerinin mecrası Zaman Gazetesi'nden de lojistik destek alıyor.

İktidarın çanağını yalaması karşılığında, iktidarın borazanında kendisine çok rahatlıkla yer bulabilen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, bugün yine, Zaman Gazetesi'nin vitrinine çıktı. Okuyunuz...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Tiyatro sahnede bitti, dergide sürüyor


Yaz geldi, havalar ısındı.

Şehir ve devlet tiyatroları, birbiri ardına festivallerle sezonu kapattı.

'Tiyatro dergisi ne işe yarar?' demeyin. Çünkü alternatif tiyatrolar hâlâ perde açmaya devam ediyor. LİNÇÇİ Tiyatro Tiyatro dergisi, haziran sayısında eski-yeni pek çok oyun eleştirisi ve röportajlara yer veriyor. Bu sayıya fotoğraflarıyla Gülay Ayyıldız Yiğitcan konuk olmuş. Yiğitcan, tiyatro fotoğrafçılığını anlatan bir de yazı kaleme almış. Özer Tunca, kendi yazdığı 'Nasreddin, İnadın Sonu' oyununun prömiyeri için gittiği New York'tan izlenimlerini aktarıyor. İlk kez 2006'da Van Devlet Tiyatrosu'nda oynanan oyun, Nasreddin Hoca'nın fıkralarından ve 'köy seyirliği' anlayışından yola çıkıyor. Tunca, oyunun yapımcısı Gonca Yarımer ve yönetmeni Nurullah Kalkan ile bir söyleşi gerçekleştirmiş. Bu sayıda LİNÇÇİ Üstün Akmen, Civan Canova'nın 'Üstat Harpagon'a Saygı ve Destek Gecesi' oyununu, Mehmet Konuk Kocaeli'nden Küheylan oyununu yazmış. M. Sadık Aslankara ise tiyatroda kadın elini irdelemiş. (0212 216 75 20)

(Kaynak: Zaman)