23 Mayıs 2011 Pazartesi

LİNÇÇİ Talimhane Tiyatrosu, sadece Kültür Bakanlığı çanağı yalayabilmek için, oynamadığı oyunları da, reklâmla oynuyormuş gibi mi göstermeye başladı?

Oyun'un notu: Kırmızı renkli sözler bize ait!


***


Şurası çok net; Türkiye'deki hiçbir özel tiyatro, Kültür Bakanlığı çanağı yalamadan, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmadan, Lions Ödülleri almadan, asla ve kesinlikle ayakta duramaz.

Şurası çok net; kendisine değil, başkalarına güvenerek, başkalarının kapısının önünde yalanarak tiyatro yapanlar, ister istemez LİNÇÇİ olmak zorundadırlar.

Şurası çok net; kendi halkına, emekçi katmanlara, işçi sınıfına güvenmek yerine, William Shakespeare'in insan sıcaklığından yoksun oyunlarına, burjuvazinin kösnül duygulara teslim olmuş ruh hâllerine, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için el pençe divan duran insanlara tiyatral destek sunanlar, LİNÇ KAMPANYASI düzenlemek zorundadırlar.

Şurası çok net; LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Talimhane Tiyatrosu'nun patronu LİNÇÇİ Mehmet Ergen de; Kültür Bakanlığı çanağı yalamak, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmak, Lions Ödülleri almak, başkalarının kapılarının önünde yalanmak, LİNÇÇİ olmak, William Shakespeare'e sarılmak, burjuvazinin kösnül duygularına teslim olmak, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için göbek atmak zorunda!

Şurası çok net; LİNÇÇİ Mehmet Ergen gibi dangalak tiyatro esnafı, "sıradan bir vatandaş"a hiçbir zaman, hiçbir açıklama yapabilecek insanî cevhere sahip değildir!!

Şurası çok net; Berna Yılmaz adlı bir tiyatroseverin kaleminden çıkan aşağıdaki küçücük yorumu okumak bile, LİNÇÇİ alçakların kumaşının değerini hemen anlamanıza neden olur!!!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Berna Yılmaz
21 Mayıs 2011

Merhaba,

(Sayın Melih Anık'ın "Mehmet Ergen -Manga-yı Buldu mu?" başlıklı yazısına yaptığıınız) yorumunuzu okuyunca şok oldum; zira Talimhane'de daha önce gitmek istediğim iki oyun "iptal oldu" gerekçesiyle, -hattâ gerekçe belirtilmediği için- kapıdan geri çevrilmiştim. İlkinde, yanımda misafirim olduğu için rezil olmuştum; gecemiz de rezil rüsva olmuştu. İkincisinde, tek başıma gittim; yine iptal... Ben, sıradan bir vatandaş olduğum için, açıklama bile yapmadılar. Çok üzücü. Gerçekten çok üzücü.

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)