17 Mayıs 2011 Salı

"Ankara'da" sözcüğünü bile yazmaktan yoksun "YENİ RAKI" tezgâhtarı, LİNÇÇİ Oda Tiyatrosu'nun patronu LİNÇÇİ Kaan Erkam dürüstlük dersi vermek istiyor!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alıp olduğu gibi yayınladığımız aşağıdaki yazıyı kaleme alan dangalak LİNÇÇİ Kaan Erkam'ın yazısındaki LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşun bu sıfatını biz eklemekle birlikte, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluş adlarının üzerlerini daha belirgin hâle getirmek için kırmızı renkle biz boyadık!

Ayrıca, LİNÇÇİ Kaan Erkam'ın dangalaklığından kaynaklanmış savrukluk nedeniyle abuk bir biçimde yazılan sözcüklere kırmızı renkle dikkat çekip, bu sözcüklerin doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!!!


***


LİNÇÇİ Kaan Erkam: "Tiyatro Dünyasına Önemli Duyuru /Meyhanede'nin Sahtesi Ankarada (Ankara'da)"


Sevgili sanatçı dostlarımız ve tiyatro severler, LİNÇÇİ Oda Tiyatrosu yaklaşık dört sezondur LİNÇÇİ Kaan Erkam'ın yazıp yönettiği YENİ RAKI’nın da sponsorluğunu yaptığı MEYHANEDE adlı oyunu kapalı gişe oynuyor. Ankara’da da "Taksav tiyatro festivalinde (TAKSAV Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde) sergilediğimiz bu keyifli müzikalin konsepti çalınmış-ki olabilir bu konseptte oyunlar vardır-ama çok çağrıştıran bir isim ve konu ile sloganımız da benzetilerek MEYHANEDEYİZ adı altında Ankara’da sergilenmesi denenmiştir. Rakiplere bayılırız ama karşımızda rakip olursa.

Sizden ricamız oyuna gitmemeniz değil bilakis gidip izlemenizdir. Ama lütfen LİNÇÇİ Oda Tiyatrosunun (Oda Tiyatrosu'nun) MEYHANEDE oyunu ile karıştırmayınız.

Biz de Ankara’daki bir avukat arkadaşımızı oyuna göndererek tekstimizden alıntı var mı diye kontrol ettireceğiz. Zira oyunumuz dört yıl öncesinden tescillidir. Tüm hakları tarafımızdadır.

Her ne kadar birkaç kere dışında sergileyeceklerine inanmasak ki -sağlam bir güçlü oyunculuk ve İstanbul meyhaneleri hakkında engin bir bilgi gerektirir bu iş ve Ankara izleyicisi gereken cevabı verecektir. (Biz gerçek Ermeni, Musevi oyuncularla birlikte öğrenerek dört yıl geçirdik.)

Bu yazıyı çalıntı fikirlerle bir yere gelinmeyeceğini zaten öğrenecek olan gruba-yeni fikirlerle bizi şaşırtırlarsa tiyatro adına daha başarılar elde edebileceklerini de söylemek için yazıyorum.

Koca harflerle adının altına GENEL SANAT YÖNETMENİ yazmak genel sanat yönetmeni olmak demek değildir. Olsa olsa aşağılık kompleksindendir. Tiyatro gençken başlar. Ama adım adım ilerlenir. Bu yıl derneklerle de el ele vererek bu fikir hırsızlıklarının karşısında kanunla duracağız.

Sevgiler

LİNÇÇİ Kaan ERKAM
LİNÇÇİ Oda Tiyatrosu
Yönetmeni
www.meyhanede.net
www.odatiyatrosu.com


.........................................Haber Giriş Tarihi: 17 Mayis 2011

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)