11 Mayıs 2011 Çarşamba

Bulunmaz diyor ki: Grup Yorum'a yapılan saldırı bize yapılmıştır!

Nasıl ki biz, sahte duygular mimarı William Shakespeare'in kralcı ruhuna aykırı olarak tiyatro yapmaya yelteniyorsak, Grup Yorum da, padişahçı ruhla müzik yapanların ninni söyleyen sesine karşıt bir müzikaliteyle hareket ediyor.

Nasıl ki biz, sürekli olarak LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen kapitalist tiyatro esnafıyla karşı karşıya geliyorsak, Grup Yorum da, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için çaba harcayanların acımasız saldırısına uğruyor.

Nasıl ki biz, kendimize yapılan LİNÇ saldırısına karşı çıkıyorsak, bize türküler söyleyen Grup Yorum'a yapılan saldırıya da karşı çıkıyoruz. Grup Yorum'a yapılan saldırıyı, kendimize yapılmış gibi hissediyor ve bu saldırıya sonuna dek karşı çıkıyoruz!

medyakafe.com sitesindeki haberi okumadan önce, Nâzım Hikmet'in "Korkuyorlar" şiirini mutlaka okuyunuz...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Korkuyorlar

Bize türkülerimizi söyletmiyorlar Robson
İnci dişli zenci kardeşim
Kartal kanatlı kanaryam
Türkülerimizi söyletmiyorlar bize
Korkuyorlar Robson şafaktan korkuyorlar
Görmekten,duymaktan,dokunmaktan korkuyorlar
Sevmekten korkuyorlar bizim Ferhad gibi sevmekten
Tohumdan ve topraktan korkuyorlar
Akan sudan ve hatırlamaktan korkuyorlar
Ümitten korkuyorlar Robson, ümitten
Korkuyorlar kartal kanatlı kanaryam
Türkülerimizden korkuyorlar...

Nâzım Hikmet


***


Grup Yorum'dan CNN Türk'te gözaltı tepkisi !


Üç üyesi gözaltına alınan protest müziğin ünlü sesi Grup Yorum tepkisinin CNN Türk'te dile getirdi.

Protest müziğin ünlü grubu Grup Yorum üyelerinin gözaltına alınması tepki toplarken grubun üyelerinden İnan Altın yaşananları canlı yayında anlattı.

CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan İnan Altın, arkadaşlarının demokratik sınırlar içindeki çalışmaları nedeniyle gözaltına alındıklarını savundu. Gözaltılar için 'skandal içinde skandal' diyen Altın şaşkınlık içinde olduklarını söyledi. Grup Yorum'un tarihi boyunca benzer baskılarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Altın bedel ödemeye devam ettiklerini söyledi. "Bu arkadaşlarımızın ikametgahı baskın yapılan yerler değil neden bu kurumlarda alıyorsunuz? Neden gece geliyorsunuz, neden kapıları kırıp içeri gaz bombaları atarak giriyorsunuz?" diye sorarak polisin uygulamalarını eleştirdi.

Cüneyt Özdemir ise muhabirliğe başladığı zamanlarda Grup Yorum'un DGM'lerde yargılandığını hatırladığını, aradan yirmi yıl geçmesine karşın değişen bir şeyin olmadığını söyledi. Grubun İnönü Stadı'nda ve Bakırköy'de onbinlerce kişinin katıldığı konserleri hatırlatan Özdemir 'bu kadar insan neden geliyor konserlerinize' diye sordu.

Yorum'un geçmişi boyunca ezilenlerden yana olduğunu söyleyen Altın,'şarkılarımızda yüzbinlerce milyonlarca insanın duygu dünyasına yer veriyoruz' dedi. Konserlerdeki kitleselleğin bu şarkılardaki duygunun bir karşılık bulması olarak yorumlayan Altın 'insanlar güçsüz ve yalnız olduklarını düşünmesinler, bir güç olduklarını umutlu olmaları gerektiğini görsünler istiyoruz.' diye ekledi.

Program devam ederken grubun iki üyesinin serbest bırakıldığı haberi geldi.

(Kaynak: medyakafe.com)