9 Mayıs 2011 Pazartesi

Genç Günler, 27. kez sahnede


İstanbul'un kendisi kıdemli, katılımcıları genç tiyatro festivali 27. Genç Günler, bugün başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği Genç Günler Tiyatro Festivali, dün akşam Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde Genç Tiyatro tarafından sahnelenen Sobe adlı oyunla açıldı. 19 Mayıs'a kadar devam edecek festivalde, on gün boyunca 48'i İstanbul'dan 50 farklı grup, 65 oyun, 7 kısa oyun ve 2 müzikal oyunun katılımıyla toplam 116 gösterim ile İstanbul'un iki yakasında sahnede olacak.

Bu yıl "Dünya 10 Gün, 100 Saat Daha Genç" temasıyla yol çıkan Genç Günler'de, İBB Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro'nun hazırladığı 4 yeni oyun, 1 oyun kurma atölyesi ve 10 lisenin katıldığı Ayça Telırmak adına düzenlenecek Liselerarası Tiyatro Buluşması'nın yanı sıra 17. Bedia Muvahhid Ödülleri de sahiplerine ulaşacak. Şehir Tiyatroları'nın Kadıköy Haldun Taner, Üsküdar Kerem Yılmazer ve Musahipzade Celal, Kağıthane Sadabad ve Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu, Fatih Reşat Nuri ile Ümraniye sahnelerini mekân tutacak oyunların tümü ücretsiz takip edilebilecek. İBB Genç Tiyatro'nun Sobe, Ufak Bir Hata, Sonsuz Tekrar ve Eski Günler oyunları ile katıldığı festivale, Galatasaray, Mimar Sinan, İstanbul, Kocaeli, Marmara gibi üniversitelerden tiyatro gruplarının yanı sıra çeşitli özel tiyatrolar ve liselerden gruplar da katılacak.

Genç Günler'de bugün Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, 'Aziz Nesin Üzerine Çeşitlemeler' adlı oyun ile saat 15.00 ve 19.30'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde olacak. İBB Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro, aynı saatlerde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde 'Sobe', Ümraniye Sahnesi'nde 'Sonsuz Tekrar' adlı oyunları ile seyirci karşısında olacak. Saat 19.30'da ise Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde 'Ufak Bir Hata' adlı oyun, izleyici ile buluşacak. Kağıthane Sadabad Sahnesi, 15.00 ve 19.30 seanslarında Tiyatro Retorik'in 'Sokakların Kırılan Çiçekleri' adlı oyununa ev sahipliği yapacak. Festivalin ayrıntılı programına
(www.ibb.gov.tr/sehirtiyatrolari) adresinden ulaşmak mümkün. (0212 455 39 00)

(Kaynak: Zaman)