19 Mayıs 2011 Perşembe

İki sözü bir araya getirmekten yoksun LİNÇÇİ kişilerin yönetimindeki forumdan herhangi bir verimlilik beklemek, ölüden göz istemekle aynı aptallıktır!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişenler Hizbî tiyatral fraksiyonerlerinin egemenliğinde olması nedeniyle, hiçbir toplumsal yararı bulunmayan forum(?!) haberini LİNÇÇİ Cüneyt Yalaz'ın yönettiği(?!) LİNÇÇİ Mimesis sitesinden alıp olduğu gibi yayınladık. Ancak, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bu sıfatını biz ekleyip, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların adlarının üzerlerini kırmızı renkle biz belirgin hâle getirdik.


***


Forum: "Tiyatroda Pratiksiz Teori, Teorisiz Pratik…"


LİNÇÇİ Mimesis Haber / Günümüzde çağdaş gösteri sanatları alanında tiyatro nerede duruyor? Türkiye’de “çağdaş tiyatro” deyince akla hangi tiyatrolar, hangi akımlar geliyor? Bu akımların pratikteki karşılığı teori ile nasıl buluşuyor? Oyunculuk, reji, metin yazımı ve içerik anlamında yenilikçi olan nedir, seyirci ile buluşma noktaları nelerdir?

İATG şenliği kapsamında düzenlenen ve LİNÇÇİ Mimesis'in organize ettiği forumda tiyatronun farklı alanlarından uygulamacılar ve teorisyenler ile birlikte tartışma yapmak hedefleniyor.

Söyleşi/Forum: “Tiyatroda Pratiksiz Teori, Teorisiz Pratik…”

Tarih: 24 Mayıs Salı Saat: 20:00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi, Güney Kampüs, Demir Demirgil Salonu

Katılımcılar:
Çetin Sarıkartal (Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü)
Emre Koyuncuoğlu (İBBŞT Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi)
Yeşim Özsoy Gülan (Galata Perform)

Moderatör: LİNÇÇİ Duygu Dalyanoğlu (LİNÇÇİ Mimesis Tiyatro/ Çeviri-Araştırma Dergisi)

(Kaynak: Mimesis)