28 Mayıs 2011 Cumartesi

Bulunmaz Kültür Merkezi'ndeki oyunculuk ve yazarlık çalışmaları, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz yönetiminde her geçen gün hızla renklenerek sürüyor!

Bulunmaz Tiyatro sanatçıları Dilek Andiç, Kâzım Şimşek ve Soner Barbaros, Çehov'un "Bir Evlenme Teklifi" oyununu çalışırlarken. (Foto: Oğuzcan Önver)


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın yönetimindeki Bulunmaz Kültür Merkezi, her geçen gün, estetik düzeyini yükseltiyor. Hilmi Bulunmaz'a yönelik olarak başlatılmış bulunan LİNÇ KAMPANYASI sürecinin mahkeme salonlarına kaymasıyla birlikte, Bulunmaz Kültür Merkezi'ndeki oyunculuk ve yazarlık çalışmaları müthiş bir ivme kazanmaya başladı.

Her cumartesi günü, ücretsiz olarak sürdürülen oyunculuk ve yazarlık çalışmaları, sadece entelektüel bağlamla sınırlı değil. Katılımcıların sanatsal ürünlerini "halklaştıran" Bulunmaz Kültür Merkezi, Türkiye sanatsal havasını hızla zenginleştiriyor. Örnekse, yaklaşık olarak iki yıldır Bulunmaz Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Oğuzcan Önver, yayımlamış bulunduğu TUTKAL adlı romanıyla yoğun bir merak duygusunun odağında yaşıyor.

Cumartesi günleri, saat 17.00 - 20.00 arası sürdürülen oyunculuk ve yazarlık çalışmaları, yoğun ilgi nedeniyle, her zaman için çalışma saatlerinin uzamasına neden oluyor. Bu çalışmaya yoğun ilgi gösterilmesi, pazar günleri de, bir başka çalışmayı zorunlu kıldı. Pazar günleri, saat 15.00 - 17.00 arası sürdürülen bu çalışmaya da belli bir ilgi var.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz yönetimindeki bugünkü oyunculuk ve yazarlık çalışmalarına, başta Ahmet Özkara, Ayşe Bulunmaz, Cengiz Bulunmaz, Dilek Andiç, Kâzım Şimşek, Mensure Efe, Mesut Alptekin, Oğuzcan Önver, Soner Barbaros, Şafak Uçak, Yunus Barış olmak üzere, onlarca kişi katıldı.

Anton Pavloviç Çehov'un kaleme almış olduğu "Bir Evlenme Teklifi", "Kutlama" ve "Tütünün Zararları" oyunlarının gündeme geldiği bugünkü çalışmada, özellikle Dilek Andiç ve Oğuzcan Önver'in yazarlığı üzerinde uzun uzun duruldu.

Ahmet Özkara'ın on dokuzuncu yaşına basmasının da kutlanıldığı bugünkü çalışmada, Bulunmaz Kültür Merkezi'nin bulunduğu mahalledeki halk da büyük ilgi gösterdi. Hemen hemen tüm çalışmalara, edilgin bir izleyici kitlesi olarak değil, etkin bir grup olarak katkı sunan mahalleli kişiler, çalışmaların ivme kazanmasını sağladılar.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz