23 Mayıs 2011 Pazartesi

Korsan devlet İsrail'den gelen bir tiyatro topluluğunun oynayacağı salonda kendilerini ifade etmeyi düşünen kitlenin olası eylemi oyun iptal ettirmiş!

İsrail'deki herhangi bir tiyatro topluluğu, imha edilmek istenen Filistinli insanların haklarını savunurlarsa, değil Türkiye'de, sanırım, dünyanın hiçbir yerinde protesto edilmez.

İsrail'deki herhangi bir tiyatro topluluğu, imha edilmek istenen Filistinli insanların haklarına karşı çıkarsa, değil Türkiye'de, sanırım, dünyanın her yerinde protesto edilir.

İsrail'deki herhangi bir tiyatro topluluğu, ister Filistinli insanların haklarını savunsun, isterse Filistinli insanların haklarına karşı çıksın, bir yurtdışı turnesine gittiğinde, o ülkenin güvenlik güçlerine güvenmek zorundadır.

İsrail'deki herhangi bir tiyatro topluluğu, yurtdışı turnesine çıkabilecek kadar gidecekleri ülkenin güvenlik güçlerine güvenmişlerse, ne pahasına olursa olsun, sahneye çıkıp oyunlarını oynamalıdır.

İsrail'deki herhangi bir tiyatro topluluğu, Türkiye'nin güvenlik güçlerine güven duymuyorsa, bu ülkeye gelmemesi gerekirdi. Geldiğine göre de, oyunlarını paşa paşa oynamalıydı.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


2. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali’nde "Cameri" Krizi


Tel Aviv Tiyatrosu olarak da bilinen “Cameri Tiyatrosu” dün (22 Mayıs) Festival kapsamında Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde iki gösteri sunacaktı, ancak geçen haftadan bu yana Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP)’na üye aralarında İHH, Mazlum-Der’in de olduğu 13 kuruluşun üyelerinin toplu bilet alarak gösteri sırasında İsrail’i protesto edeceklerinin haberi alınması üzerine Antalya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Selim Gürata, ADAP sözcüleriyle görüşme yapmış ve eylemi doğrulatmıştır.

ADAP Dönem Başkanı ve Sözcüsü Alpaslan Arslan: "Platformumuza bağlı dernek ve vakıflardan 10 üyemizin Mavi Marmara gemisinde bulunmaları ve İsrail'in kanlı vahşetlerini görmüş olmaları, bu oyunun Antalya'da ve Türkiye'de oynatılmasını rahatsızlık verici olarak değerlendirmemize sebebiyet vermiştir" diyerek görüşlerini dile getirmiştir.

Protestonun sadece salonda sözlü olarak kalmayıp eyleme de dönüşeceği bilgisini alan yetkililer Emniyet birimlerince de muhtemel saldırı eylemini doğrulatınca İsrail Büyükelçiliği Sözcüsü Amit Zarouk’la da görüşülerek gösteri iptal edilmiştir.

Zarouk "Grup, Antalya'da herhandi bir tehdit hissetmedi ancak hem biz hem Türk makamları, bazı grupların provokasyon düzenleyeceği yönünde bilgileri aldık. Şiddetli protestoların olabileceği ve istenmeyen olaylar gerçekleşebileceği kaygısı ile birlikte karar alarak gösteriyi iptal ettik.”de" dedi.

Amit Zarouk, ayrıca 20 Mayıs'ta Türkiye'ye gelen Cameri'nin, daha önce de Türkiye'ye geldiğini ve altı yıl önce Ankara'da gösteri yaptığını da ifade etti.

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)