21 Nisan 2011 Perşembe

Shakespeare'e "hazret" diyen Barış Yıldırım yine yazdı!

Barış Yıldırım diyor ki:

Bu arada konu dışı bir gelişme. Mimesis’e husumetinin ne olduğunu bilmediğim ve çok da ilgilenmediğim bir site bu yazıyı tuhaf bir ön açıklamayla yayımlamış. Tuhaf açıklamalarıhttp://tiyatroyun.blogcu.com/lincci-mimesis-teki-baris-yildirim-gercege-yakin-yazdi/10185431 adresinden okunabilir.

O karmaşık üsluptan çıkartabildiğim kadarıyla, benim ‘Shakspeare’ diye yazdığım ismin ‘Shakespeare’ diye düzeltilmesini istiyorlar. Yazının geneline katılıyorlar anladığım kadarıyla ama oraya bozulmuşlar.Hem de özür dileyip düzeltilecekmiş :-)

Ben aslında en çok ‘Şekspir’ diye yazmasını severim hazretin adını. Genelde ‘Shakespeare’ diye yazarım ama çalıştığım Word nedense ‘Shakspeare’i tercih ettiği için öyle yazdım. Ama konuyu bilenler bilir, Şekspir’in adının tarihten bugüne 20′den fazla yazım şekli vardır. ‘Shakspeare’ bu şekillerden ikinci sık rastlananıdır.http://shakespeareauthorship.com/name1.html adresinde yazım şekillerine göre frekans dağılımı da görülebilir.

Hem pek bilmedikleri hem önemsiz ayrıntı niteliğindeki bir meselede bu kadar kıyamet kopardıklarına göre, pek ciddiye alınacak bir kesim olmamalılar, bu yüzden de Mimesis’teki arkadaşların böyle saçma bir özrü dileme zahmetine gireceklerini sanmam, ama yine de belirteyim dedim.

(Kaynak: Mimesis)

***

Ayrıca ve mutlaka okuyunuz: LİNÇÇİ Mimesis'teki Barış Yıldırım, gerçeğe yakın yazdı!