27 Nisan 2011 Çarşamba

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Ahmet Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid), www.tiyatrohaber.net'i TERAKKİ VAKFI'nın kurmadığını belirtti...

Bilgilendirme


kimden www.tiyatrohaber.net
kime tiyatroyun@gmail.com
tarih 27 Nisan 2011 14:15
konu Bilgilendirme
gönderen gmail.com
imzalayan gmail.com
ayrıntıları gizle 14:15 (7 saat önce)

Sayın Hilmi Bulunmaz,

Sizinle geçmişte yaşanmış yayın yoluyla tartışma veya polemikler olmasına karşın artık sizinle sanal yahut fiili yada hukuki hiç bir ortamda hiç bir şekilde bir sorunum, bir polemik konum olmadığını açıklamama karşın zaman zaman tarafınızdan üzerimden polemik çabası sürdürdüğünüzü üzülerek görmekteyim. Elbette ki sizi kısıtlayacak yetki ve niyette değilim. Fakat bunlardan haberim olduğu takdirde gerek duyduğumda saygı çerçevesi içerisinde size gerekli açıklamaları yapabilirim.

Sayın Bulunmaz,

Yayınlamış olduğunuz bilgiler herhangi bir tescilli domain satın alındığında girilmesi gereken yasal ve zorunlu bilgilerdir ve whois sorgulamasu yapınca görülebilen herkese açık bilgilerdir. (Daha önce benzer whois bilgilerinden söz ettiğimde sayın Erbil Göktaş beni mahkemeye vermekle tehdit etmişti fakat benim tabi ki böyle bir niyetim yok zira bu bilgiler Domain whois sorgulaması yapan herkesin rahatlıkla görebileceği halka açık bilgilerdir)

Dolaysıyla da sizin hayal gücünüzle ilişkilendirdiğiniz türde bir gizli kapaklı bir durum söz konusu olsaydı bu herkesin bir şekilde ulaşabileceği bilgilerde bu gizli kapaklı ilişkiyi açığa çıkaracak şekilde bir kayıt herhalde tercih edilmezdi diye düşünüyorum.

Blogspot türü alanlarda bu tür zorunluluklar olmasa da resmi tescilli domain alımlarında bu bilgilerin girilmesi zorunludur, uluslararası şartnameler gereğidir. Faturanız bu adrese gönderildiği gibi gerektiğinde yasal yada resmi yazışmalar bu adresten yapılır, size ulaşılabilir.

Peki nedir burada girilmesi gereken bilgiler?
Ad, soyad, telefon numarası ve mektup adresidir.

Bildiğiniz gibi işçi statüsünde çalışan birisiyim ve sizin gibi kendime ait bir işyerim yada bürom yoktur. Verebileceğim iki adresten birisi ev, diğeri ise iş adresimdir. Takdir edersiniz ki insanlar kamuya açık, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği alanlarda ev adresini kullanmayı pek de fazla tercih etmez. Dolaysıyla siz de yayınlarınızda ev adresi , ev telefonu değil iş adreslerinizi iş telefonlarınızı vermektesiniz. Bir fark var ki sizin işyerinizin patronu sizsiniz benim iş yerimde ben bir çalışan kişiyim.

Ama oranın sadece bir çalışanı olsam da bu iş adresimi kullanamayacağım anlamına gelmez. Bugün pek çok kişi özel yada resmi yazışmalarını iş adresinden yapar, özel siparişlerini iş adreslerine verebilir, banka dekontlarını iş adresine isteyebilir vs.

Yani özet olarak buradaki tüm bağ benim herkesçe görülebilecek olan bu alana "bana ulaşılabilecek bir mektup adresi olarak" iş adresimi vermiş olmamdan ibarettir. Kurum olarak ve kurum adı olarak geçmemekte salt fatura veya resmi tebliğlerde bana ulaşılabilecek mektup adresi olarak geçmektedir. Bu nedenle de herhangi bir izin almam da gerekmemiştir.

Bilgilerinize.

Not : Bu açıklamam Tekzip amaçlı olmadığı gibi ille de yayınlanması yada yayınlanmaması gibi bir şart da taşımamaktadır.

***

Oyun'un notu: Ayrıca tıklayınız!