18 Şubat 2011 Cuma

Nazlı Ilıcak, kendisini, hâlâ 12 Eylül Faşizmi öncesindeki görkemli bir durumda satış yapan sağcı Tercüman Gazetesi'nin başında hissediyor anlaşılan!

Tercüman Gazetesi ve bu gazetenin lokomotifi Nazlı Ilıcak, 12 Eylül Faşizmi öncesi, sürekli olarak, sermaye değerlerini kutsayıp, emek değerlerini değersizleştirmek için, müthiş bir toplumsal dezenformasyon yapıyorlardı. Henüz belleğini ve yüreğini yitirmemiş aydınların bu durumu unutması olası değildir.

Tercüman Gazetesi ve bu gazetenin lokomotifi Nazlı Ilıcak, sosyalist soldaki entelektüel birikimin önüne çekilmiş sağcı bir duvar olarak varlıklarını sürdürürlerken, her nasılsa, çok hafif birkaç küçük sıyrık alarak, 12 Eylül Faşizmi'nin gadrine uğradılar.

Tercüman Gazetesi ve bu gazetenin lokomotifi Nazlı Ilıcak, 12 Eylül Faşizmi tarafından çok hafif birkaç küçük sıyrıkla gadre uğratılarak, sözde mağdur duruma düşürüldüler. Devrimci gençlerin sapır sapır katledildiği bir süreçte, 12 Eylül Faşizmi'nin, "Biz sağcılara da karşıyız aslında!" palavralarının oltasına üşüşen sözde sol entelektüeller, faşizmi rafine eden Nazıl Ilıcak'tan "demokrat aydın" çıkarma gayreti içerisine girdiler.

Tercüman Gazetesi ve bu gazetenin lokomotifi Nazlı Ilıcak, nasıl oluyor da, yirmi birinci yüz yılın bu mevsiminde, demokrat görünümlü televizyon kanallarına çıkıp, "İçine ettiniz!" gibi hiç hoş olmayan bir sözü, hem de milyonlarca insanın yüzüne haykırabiliyor?

Tercüman Gazetesi ve bu gazetenin lokomotifi Nazlı Ilıcak, Türk aydınlarının belleksizliğinden ve yüreksizliğinden yararlanarak, hiç de hak etmediği "demokrat aydın" giysisiyle arz-ı endam etmeyi sürdürebiliyor! (HB)


***


Canlı yayında şoke etti


8. Gün’de Nazlı Ilıcak'ın "İçine ettiniz" sözü ortamı gerdi!

tv8’in tartışma programı 8. Gün’de bu hafta Odatv baskını ve Balyoz tutuklamaları konuşuldu. Programın sonlarına doğru internete düşen bir ses kaydını okumak isteyen Nazlı Ilıcak’a, moderatör Gökmen Karadağ’dan yayıncılık ilkesi hatırlatması geldi.

Karadağ, “tv8’in bu tür kaynağı, kim tarafından nasıl yapıldığı, nasıl elde edildiği, nasıl yayıldığı bilinmeyen, yani yasal yollarla elde edilmemiş kayıtların hiç birini yayımlamama konusunda ilke kararı olduğunu” hatırlatmaya çalıştı.

O sırada Nazlı Ilıcak bu hatırlatmaya rağmen o kaydı aktarmakta ısrar etti. Gökmen Karadağ'ın yeniden hatırlatma çabaları karşısında Ilıcak "İçine ettiniz" dedi. Gökmen Karadağ sustu ve Nazlı Ilıcak'ın konuşmasını hiç müdahale etmeden bitirmesini bekledi.

Ilıcak o kaydı aktarmak da dahil söylemek istediği her şeyi söyledi. Gökmen Karadağ Ilıcak'ın konuşmasının ardından şunları söyledi: “tv8 yayın ilkeleri konusunda bir hatırlatmada bulunma çabam var. Siz bu çabamı "içine ettiniz" diye değerlendirdiniz. Bu şekilde değerlendiriyorsanız, o sözün takdirini size bırakıyorum. Haberlerimizde bu tür ses kayıtlarını ya da onların içeriğini neredeyse hiç kullanmadık, bu ifadeler internette yayılsa da tv 8 olarak buna aracılık etmeyi doğru bulmadık" dedi.

(Kaynak: Milliyet)