15 Şubat 2011 Salı

Kralın soytarısı, padişahın dalkavuğu, burjuvazinin sanatçısı, meta estetiği ustası, holding yazarı Can Dündar, "bir meta gibi" pazarlanmaya başlandı!

Devrimciler, halkın sınıfsal bilincini geliştirmek için demokratik mücadele verirlerken, küçük burjuva aydınları da yanlarına çekmek adına büyük bir enerji harcarlar.

Devrimciler, küçük burjuva aydınları yanlarına çektiklerinde, burjuvaziden "adam ayartmış" sayılabilirler. Ancak, burjuvaziye göbeğinden bağlı ve burjuvazinin emirlerine yüreğinden bağımlı küçük burjuva aydınlar, kitaplarını satabilecekleri bir kitle daha bulacağı sevinciyle, devrimcilerin davaları için küçük bir imza atma, minik bir paragraf döktürmenin ötesinde hiçbir halta yaramazlar.

Devrimciler, kendi aydınlarını oluşturabilme gücünü bulamadıklarında, küçük burjuva aydınlara gereksinim duyarlar. Oysa, halkın sınıfsal bilincini geliştirmek için, halkın içerisinden çıkabilecek devrimci aydınların oluşumuna daha ciddi bir "yatırım" yapılsa, holding yazarlarına asla gerek kalmaz. Holding yazarlarının, sadece ve sadece, burjuvazinin emirleri doğrulsunda hareket etmeleri ve böylelikle kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesinin dışında bir irade kullanamamaları söz konusudur.

Devrimciler, aşağıdaki belgeler ışığında bir düşünce geliştirme sürecine girebilirlerse, beni çok mutlu etmiş olacaklar. (HB)


***


tavır dergisi yazarı ferit mert* diyor ki:

"Can Dündar, geçmişte belli tarihsel dönemeç sayılabilecek günlerde, aydın misyonuyla demokrasi mücadelesine kendince katkılar sağlamaya çalışmıştı. Bu olumlu özellikleri, ne yazık ki tekelci medyanın parfüm kokulu plazalarına taşındıktan sonra yavaş yavaş yerini burjuvazinin değerlerine bıraktı. Bu aşamadan sonra tüm birikimini, kalemini, sahip olduğu neyi varsa hepsini muktedirlerin hizmetine soktu."

(Kaynak: can dündar ve aydın onuru, tavır dergisi, şubat 2011, sayı 105, sf. 19)

*tavır dergisi, özel adları dahi küçük harflerle yazdığı için, belgenin aslına sadık kalmak adına, biz de, özel adları dahi küçük harf yazdık!


***


Şebnem Soral imzasıyla bize gelen bir e-posta:

"Can Dündar 19 Şubat 2011 Cumartesi günü İzmir Alsancak’taki Yakın Kitabevi’nde kitaplarını imzalıyor.

Saat 15.00’te başlayacak olan imza gününde okurlar, yazarla sohbet etme fırsatı da bulacaklar."