11 Şubat 2011 Cuma

Halk kitlelerine kösnül duygular fışkırtan burjuva sanatçılarının düşkün hâllerini iyice tanımamıza yarayan magazin sayfalarını da okumakta yarar var!

Ezenlerin tiyatral avukatı William Shakespeare'i kündeye getirip tuş eden Lev Tolstoy diyor ki:

"Ruhsal sağlığı yerinde olan insanların anlayamadıkları bir 'sanat'ın sanat olduğu kabul edilecek olursa, yollarını şaşırmış, doğallıklarını yitirmiş insanların, doğal olmayan duygularını okşayan şeyleri (kendilerinden başka hiç kimsenin hiçbir şey anlamadığı şeyleri) sanat diye üretmelerini de doğal karşılamak gerekir; tıpkı yaptıklarını sanat olarak adlandırmaya inatla devam eden dekadanlarda gördüğümüz gibi."

(Bkz: Tolstoy, Sanat Nedir?, çev. Mazlum Beyhan, İş Bankası Yayınları, s. 114)


***


Biz, kabul etsek de, kabul etmesek de; dünya, nasıl ki coğrafî olarak Kuzey Yarımküre - Güney Yarımküre olarak, Ekvator çizgisiyle ikiye bölünmüşse ve/ya Batı-Doğu olarak sınıflandırılmışsa, toplumsal olarak da, ezen-ezilen diye ikiye bölünmüş durumdadır!

Biz, kabul etsek de, kabul etmesek de; sanatsal etkinlikte bulunurken, ister istemez, istençten bağımsız olarak, ya ezen sınıfa yada ezilen sınıfa hizmet etmek durumundayız!

Biz, kabul etsek de, kabul etmesek de; tiyatro sanatıyla iştigal ederken, nesnel koşulların dayatması sonucu, ya LİNÇÇİ alçaklarla birlikte olmak yada LİNÇÇİ alçaklara karşı olmak durumundayız!

Biz, kabul etsek de, kabul etmesek de; istediğimiz kadar "bağımsız" kimlikle hareket edelim, tarihsel ve toplumsal zorunluluk nedeniyle, burjuvaziden yada işçi sınıfından yana yararlılık göstermek durumundayız!

Biz, kabul etsek de, kabul etmesek de; aşağıdaki magazinel haberi okuduğumuzda, Cem Özer'in, Nurgül Yeşilçay'ın, Sezen Aksu'nun Kuzey'den yana, Batı'dan yana, ezenden yana, burjuvaziden yana... sanat yaptıklarını (tabii ki yaptıklarına sanat denilebilirse), hemen anlayabilecek durumdayız!!! (HB)


***


Mithatcan elime doğmuş gibidir


Cem Özer'den 2 ay önce boşanan Nurgül Yeşilçay'ın Sezen Aksu'nun ses mühendisi olan oğlu Mithatcan Özer'le yeni bir aşka yelken açması magazin dünyasına bomba gibi düştü

Muhabirimiz Mesut Yılmaz'ın çarşamba gecesi Bebek'te kare kare görüntülediği anlarda Yeşilçay ve Özer'in birbirlerinin gözlerinin içine bakıp romantik anlar yaşaması dikkat çekti. Yeşilçay'dan iki ay önce boşanan ve sadece 5 yaşındaki oğulları Osman Nejat için bir araya gelen Cem Özer ise eski eşinin gazetecilerin uğrak yeri olan Bebek'te üstelik kendisinden yıllardır hoşlanmadığı bilinen Sezen Aksu'nun oğlu Mithatcan Özer'le samimi şekilde görüntülendiğine fotoğrafları görmeden inanmadı.

Mithatcan Özer için "Elime doğmuş gibi falandır" diyen Özer, Milliyet'e şöyle konuştu:

"Mithatcan'la, hem de Bebek'te... Sanmıyorum. Öyle şey olur mu? Her yanımızda görünen bizim sevgilimiz mi olacak? Önceki gün ben de Bebek Kichenette'te bir oyuncu kızla yemek yedim. Şimdi görüşüyoruz, oturup konuşuyoruz. Hemen sevgili mi olduk? Sezen, Nurgül'ün arkadaşı... Mithatcan'la Nurgül de arkadaş... Siz arkadaşınızla sarılmaz mısınız? Bence öyle bir şeydir. Ayrıca Nurgül'ün Bebek Luca gibi bu kadar çok gazetecinin olduğu, yol ortası bir yerde öyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Yok yok... Gizlenecek bir şey olmadığı için oraya gitmiştir. Mithatcan benim elime doğmuş gibi falandır. Aralarında bir şey yoktur ya da olur ama ben hiçbir şey demem ama yine söylüyorum sanmıyorum. Ayrıca artık beni de ilgilendirmiyor."

Özer dün de Yeşilçay'ın Bebek'teki Mithatcan ile yayınlanan fotoğraflarına bakmadığını söyledi ve "Görmedim, bakmadım. İlgilenmiyorum, böyle zamanlarda ne desen yanlış olur" diye konuştu.

Sezen Aksu: Her türlü müdahaleyi yakışıksız buluyorum

Londra'da yaşayan ve geçen hafta İstanbul'a gelen Mithatcan Özer'le Yeşilçay'ın ilişkisinin henüz yeni filizlendiği ortaya çıktı. Yeşilçay da bu nedenle henüz konuşmanın erken olduğunu düşünüyor. Öte yandan Yeşilçay'ın boşandıktan sonra daha da yakınlaştığı Sezen Aksu ile aralarından su sızmadığı öğrenildi. Aksu "Manevi kızım" dediği ve oğluyla yaşadığı ilişkisini de desteklediği Yeşilçay ile önceki hafta BKM'de sinema salonu kapatıp "Eyyvah Eyvah 2" filmini izledi. Aksu ve Yeşilçay'a sinemada Tarkan da eşlik etti. Aksu, oğlunun Yeşilçay ile samimiyetiyle ilgili soru üzerine Milliyet'e "Özel hayattır. Her türlü müdahaleyi yakışıksız buluyorum. Görüş bildirecek bir durum görmüyorum" demekle yetindi.

(Kaynak: Milliyet)