16 Şubat 2011 Çarşamba

Feridun Çetinkaya (nam-ı diğer Mütebaki), İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü ve Sanat Yönetmeni Şakir Gürzumar'ı yazıyor!

Şakir Gürzumar


Devlet Tiyatroları ile Şehir Tiyatroları kapatılmalı ve (halihazırdaki kültür bakanı Ertuğrul Günay'a meydan okurcasına) "tiyatroları dönüştürecek bir kültür bakanı aranıyor" diyen Zaman Gazetesi yazarı Prof. Dr. İskender Pala'nın tiyatroları ve tiyatrocuları hedef gösteren "kültür ve tiyatrolar" başlıklı yazısına karşı, öfkesini gizlemeye gerek duymadan kaleme aldığı, "bol kepçeden sallayan prof!" başlıklı yazısıyla tarihi bir yanıt vermiş İstanbul Devlet Tiyatrosu müdürü ve sanat yönetmeni.

tiyatro fanzini adlı blogda yayımlanan, şakir gürzumar imzalı söz konusu yazıyı okumak için: bkz. http://tiyatrofanzini.blogspot.com/2010/01/bol-kepceden-sallayan-prof.html

ayrıca,

(bkz: http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=iskender+pala%2f%40mutebaki)
(mutebaki, 13.01.2010 11:17 ~ 11:27)

Devlet Tiyatrosu panolarındaki ticari reklamlar konusunda kamuoyuna bugüne dek hiçbir açıklama yapmamış İstanbul Devlet Tiyatrosu müdürü.

İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam kulelerinin yıllardır her ayın 15 günü boyunca özel ticari markaların reklamlarını yayımlamak üzere bir reklam şirketine kiralanması garabetine yaklaşık 1,5 yıldır pek çok internet sitesinde dikkat çekilmesine rağmen, İstanbul Devlet Tiyatrosu müdürü Şakir Gürzumar bu konuda adeta ser verip sır vermeyen bir tavır takınmıştır.

İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam kulelerinin yıllardır her ayın 15 günü boyunca özel ticari markaların reklamlarını yayımlamak üzere bir reklam şirketine kiralanması garabetine dayanak olan söz konusu sözleşmeyi hangi Devlet Tiyatroları yetkilileri, hangi tarihte, hangi olmazsa olmaz ihtiyaç ve gerekçelerle imzalamışlardır?

Söz konusu sözleşmenin 10 yıldan uzun bir süredir yürürlükte olduğu ve bu sözleşmenin daha 2016 yılına kadar da bağlayıcılığı olduğu ve yürürlükte kalacağı doğru mudur?

Söz konusu sözleşme Devlet Tiyatroları'nın kuruluş amaçlarına uygun, Devlet Tiyatroları'nın çıkarlarını en üst düzeyde koruyan, Devlet Tiyatroları'nın menfaatlerini en iyi derecede gözeten bir sözleşme midir?

Kâr amacı gütmeyen ve kamu hizmeti yapan devlet tiyatroları, söz konusu reklam kulelerini devlet tiyatroları'nın kuruluş ve varoluş amaçları doğrultusunda tiyatro sanatını geniş kitlelere duyurmak ve yaymak için en etkin şekilde kullanmak yerine neden, hangi olmazsa olmaz ihtiyaç ve gerekçelerle reklam şirketlerine kiralanmıştır?

Bu ve benzeri daha pek çok soru İstanbul Devlet Tiyatrosu müdürü Şakir Gürzumar'dan acilen tatmin edici bir yanıt ve açıklama beklemektedir...

Konuyla ilgili diğer ayrıntılar için:

(bkz: http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=devlet+tiyatrosu+panolar%c4%b1ndaki+ticari+reklamlar%2f%40mutebaki)

(mutebaki, 04.01.2011 23:36)

(Kaynak: Ekşi Sözlük)


***


Ayrıca bakınız:

Sultanahmet'teki İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesi, yaptığımız eleştiriler sonucu yerinden sökülürken, İDT'ye ait olmayan kule yerinde duruyor!