21 Şubat 2011 Pazartesi

Bir de "HİÇ BİR" yerine "HİÇBİR" yazabilseler, daha rahat uyuruz!

"HİÇ BİR LİMAN HİÇ KİMSEYİ SONSUZA KADAR KORUYAMAZ..."

(Kaynak: www.oylebirgecerzamanki.com)


***

Yukarıda logosunu ve linkini verdiğimiz televizyon dizisiyle bizim HİÇBİR ilgimiz yok. Bu televizyon dizisinde görev alan HİÇBİR kimseyle HİÇBİR kişisel sorunumuz yok. HİÇBİR zaman için, bir gıdımını bile izleme gereksinimi duymadığımız bu dizinin, diğer dizilerden HİÇBİR farkı olamayacağını düşünüyoruz.

Çünkü...

Büyük holdinglerin tekelindeki televizyon kanallarında, ancak, büyük holdinglerin çizdiği sınırlar içerisinde "sanat yapma özgürlüğü" vardır.

Ancak...

Biz, genelde kültür ve sanatla, özelde oyunculuk sanatıyla ilgili bir site olduğumuzdan, oyunculukla ilgili alanlardaki durumları yakın izlemeye alıyoruz. Televizyon dizileri de, oyunculukla halkın karşısına çıktığı, oyunculuğun gücünü kullanarak halkı uyuttuğu için, halkın karşısına yanlış şeylerin çıkmasına razı olmadığımız, halkın uyutulmasına karşı bir bilinçle yayın yaptığımız için, televizyon dizilerinin hangi mantıkla, nasıl bir bilinçle hareket ettiğini, gücümüz oranında deşifre ediyoruz.

Türkiye'de en çok izlenen televizyon dizilerinden biri olan "ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN "nin hem de logosunda, hem de resmî web sitesinin taaa tepesinde, büyük harflerle ve ayrı olarak yazılmış "HİÇ BİR"in birleşik olarak yazılması gerektiğini ayrımsayabilecek HİÇBİR eleman çalışmıyor!

"ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN " televizyon dizisinin kadrosunda bulunan, ancak, "HİÇ BİR"in ayrı değil, birleşik olarak yazılması (HİÇBİR) gerektiğini ayrımsayamayan elemanlardan bazılarının adlarını ve sıfatlarını sizlere duyurmak istiyoruz:

Lale Eren (Koordinatör)
Zeynep Günay Tan (Yönetmen)
Coşkun Irmak (Senaryo)
Vural Yaşaroğlu (Proje Tasarım)

(HB)