7 Ocak 2011 Cuma

Arda Aydın, LİNÇÇİ Mehmet Ergen'in çevirdiği Annem Yokken Çok Güleriz'i oynayan LİNÇÇİ Hakan Gerçek'in yönettiği LİNÇÇİ Tiyatro Gerçek'i eleştirmemiş!

Oyun'un notu: Aşağıdaki yazıda bulunan LİNÇÇİ kişilerin sıfatını biz ekleyip, bu LİNÇÇİ kişilerin adlarını kırmızı renkle biz belirginleştirdik!


***


LİNÇÇİ Tiyatro Gerçek'in Yeni Oyunu: Annem Yokken Çok Güleriz


Arda Aydın
7 Ocak 2011


Tam 2 yıl önce perdesini ilk kez Van Gogh adlı tek kişilik oyunla açan LİNÇÇİ Tiyatro Gerçek, yeni oyunu Annem Yokken Çok Güleriz’le karşımızda. Enda Walsh’un yazıp LİNÇÇİ Mehmet Ergen'in çevirdiği, Mehmet Birkiye rejisiyle, LİNÇÇİ Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, İlker Ayrık ve Makbule Akbaş’ın oynadığı oyun Caddebostan Kültür Merkezi’nde ilk gösterimini gerçekleştirdi. Ne mutlu ki, ben de bu güzel geceye tanıklık edenlerdenim.

LİNÇÇİ Hakan Abi'ye klasik ilk oyun hediyemi alıp tiyatronun yolunu tuttum. Oyun hakkında bir fikrim olmamasına rağmen, bu oyuncuların oynadığı bir oyunu izleyecek olmanın keyfini yaşayarak girdim kapıdan içeri. Gişeden biletimi alıp tiyatro katına çıktım. Kulise doğru gidip ekibe iyi oyunlar diledim. Yeni bir oyunun ilk kez seyirci karşısına çıkması durumu onlar gibi beni de çok heyecanlandırıyordu. Yeliz Gerçek’i unutmamak lazım, çünkü ekipten daha heyecanlıydı ve ortaya nasıl bir iş çıktığını merak ediyordu. Salondaki yerimi aldım, ışıklar kapandı, oyun başladı ve 2 saatten fazla bir zaman, bu müthiş oyuncuların, belki de sezonun en iyi işlerinden biri olan oyununu hayranlıkla izledim. Bu tür metinleri oynamaktaki ustalıklarını zaten bildiğim LİNÇÇİ Hakan Gerçek ve Bülent Şakrak’a hayranlığım bir kat daha arttı. En son Uçurtma’nın Kuyruğu adlı oyunda izlediğim İlker Ayrık, övgülerin en güzellerini hak eden oyunculuğuyla beni büyüledi. İlk kez izleme fırsatı bulduğum Makbule Akbaş ise böyle bir ekiple sahneye çıkmanın verdiği heyecanla oyunun havasını değiştiren ve geliştiren enerjisini tüm seyirciye hissettirdi. Mehmet Birkiye’yi, böylesi zor -ama gerçekten zor, methiye düzmüyorum- bir metni, tadından yenmez hale getirdiği için ayrıca tebrik etmek istiyorum.

Bu bir eleştiri yazısı değil ve oyunla ilgili söylenebilecek binlerce güzel şey var. En iyisi gidin ve izleyin. Sonra konuşuruz...

Not: 11 Ocak 2011 Salı günü Kozzy Alışveriş Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesinde ikinci gösterim var. Kaçırmayın derim. Ayrıntılı bilgi için LİNÇÇİ www.tiyatrogercek.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Arda Aydın
twitter.com/allenfellix

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)