28 Ocak 2011 Cuma

"facebook bataklığı"nda sanal muhalefet yapmak yerine, sosyalist kimlikli Bulunmaz Tiyatro'da kendini var eden Oğuzcan Önver, şimşek hızıyla üretiyor!

Oğuzcan Önver, Bulunmaz Tiyatro'ya ilk adımını attığı Temmuz / 2010 tarihinden bu yana, sanatın hemen hemen her dalında etkinlikte bulunuyor. İki santimetre kare alanlık "facebook bataklığı" içerisine kendilerini tutsak eden sanal aydınlara hiç benzemeyen Oğuzcan Önver, henüz çok genç bir sanatçı olmasına karşın, Bulunmaz Tiyatro'nun beslendiği sosyalizm toprağına kök saldığı için, rahat bir dille kendisini ifade edebilme olanağına sahip dinamik bir insan olarak, ışıltısını, hızla, hem de şimşek hızıyla topluma yayıyor!

Yazdığı oyunlarını, Devlet Tiyatroları'na pazarlama gibi bir derdi bulunmayan Oğuzcan Önver, kaleme aldığı şiirlerini "kız tavlama sanatı" bağlamında değerlendirmiyor. Yazdığı senaryoları, halkı uyutan televizyon dizilerine eklemleme düşüncesine tutsak olmayan Oğuzcan Önver, çektiği kısa filmleri, ödül düzeneğinin paslanmış vidalarına yağ sürmek için üretmiyor!!

Sanatın birçok dalıyla uğraşmasına ve son derecede yetenekli bir kişi olmasına karşın, Oğuzcan Önver, bir avuç yılışık mutlu azınlık için değil, milyonlarla sayılan hüzünlü çoğunluk için sanatsal mücadele veriyor!!!

Bilgi birikimini, toplumcu ahlâkını, emekçilerin çıkarları için kullanan ve kendisine ihtiyacı olan kişilere karşı ukalaca bir tavır içerisine asla girmeyen Oğuzcan Önver, şimdi de radyoculuğa soyundu. Kendi dünya görüşüne çok yakın bir düşünsel düzlemde yayın yapan Mülksüzler Radyo'daki yayın akışına katkıda bulunacak olan Oğuzcan Önver, bu mecrayla, halkın sınıfsal bilinçlenmesine omuz verecek!!!... (HB)


***


Mülksüzler Radyo'da ''BEN SANA 'TİYATROCU OLAMAZSIN' DEMEDİM'' başlıyor!


Cumartesi günleri, saat 21.00-22.00 arası, Mülksüzler Radyo'da, ''BEN SANA 'TİYATROCU OLAMAZSIN' DEMEDİM'' adlı radyo programına başlıyorum.

29 Ocak günü ilk defa yayınlanacak olan programda; Bulunmaz Tiyatro sanatçılarından, Mesut Alptekin ve Sabri Can Locva ile yapılan söyleşiler yayınlanacak.

Mülksüzler Radyo'yu şu adresten dinleyebilirsiniz: www.mulksuzler.net/radyo

Mülksüzler Radyo’nun genel bazı niteliklerini şöyle sıralayabiliriz:

Reklâmdan, patrondan, pahalı donanım ve araçlardan, merkezden, piyasa koşullarından bağımsızdır. Irkçı, cinsiyetçi, tekelci, yasakçı ve militarist her türlü yaklaşımın reddi temelinde ilkelere sahiptir. Mevcut iletişim teknolojilerini, yukarıda belirtilen yaklaşımlar ve bağımlılıkların dışında kullanma olanaklarını zorlayarak kendine internet zemininde alan açmıştır. Bu yolla, yalnızca bilgisayar, internet bağlantısı ve mikrofon gibi cihazlar aracılığıyla medyayı kendi lehimize kullanabileceğimizi göstermiştir.