11 Ocak 2011 Salı

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için, ülkemizin bütün mekânlarını işgâl eden meta esteti reklâmcılar, tiyatroyu da iğdiş ediyorlar!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerini işgâl eden ticarî reklâmlardan biri de, "GÜZEL TÜRKÇEMİZ"e yakışan(?!) adıyla ün salmış "TURKCELL"e ait bir afiş! (Fotoğraf: Hilmi Bulunmaz)

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, Sultanahmet'teki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesinin hemen yanı başında "atık" hâlde bulduğu ve bulur bulmaz Bulunmaz Kültür Merkezi "müze"sine götürdüğü (yakın zaman önce İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerini işgâl etmiş) "TURKCELL" afişlerinden biriyle hatıra fotoğrafı çektirdi! (Fotoğraf: Cemal Bulunmaz)


***


Ayrıca bakınız:


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları reklâmlarıyla (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) beslenenlerin el atamadığı konu