29 Ocak 2011 Cumartesi

Arap ve Müslüman haritaların kan damlaları altında yok olması için varlık gösteren Amerikan Emperyalizmi, Clinton'ın ağzıyla "demokrasi kuşu" tutuyor!

Afganistan ve Irak'ta fiilî işgalini sürdüren Amerikan Emperyalizmi, bu işgalleriyle birlikte, daha önce yapmış olduğu Vietnam ve diğer işgallerinin üzerini küllemek, fiilî işgalin ötesinde çok daha büyük ve çok daha acıtıcı yanı bulunan ekonomik işgallerinin görünmesini engellemek için, Hollywood ruhunun inşaatından aldığı güçle "dünya dış politikası" mimarlığı yapan Hillary Clinton'ın ağzıyla "demokrasi kuşu" tutuyor!

"facebook bataklığı" aydınlarının sanal demokrasicilik yanılsamasından yararlanarak, ukalaca sözler edebilme cesareti gösteren "Kırmızı Şapkalı kızın ninesi kılığına girmiş kurt" Clinton, götündeki "Afganistan ve Irak boku" kokusunu duymayacağımızı sanarak, ağzıyla "demokrasi kuşu" tutuyor!!

Nine görünümlü, demokrat kaportalı Clinton'ın ağzıyla tuttuğu "demokrasi kuşu" resmini biraz olsun görebilmek için, aşağıdaki tadımlık yazıyı okuyunuz!!! (HB)


***


Facebook ve Twitter diktatörleri deviriyor

Tunus, Arnavutluk son olarak Mısır'da başlayan ve tırmanan gösterilerin ilginç bir ortak noktası var. Hepsi de medyanın iktidar baskısı altında olduğu ülkelerde, sosyal medya etrafında örgütlenmenin sonucu. Göstericiler, Facebook ve Twitter'da örgütlenip sokağa döküldüler.

(...)

Clinton'dan çağrı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır'daki olaylarla ilgili olarak, Kahire'ye halkın siyasi ve ekonomik reform taleplerini dikkate alması ve barışçıl gösterilere izin vermesi çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Clinton, Mısır hükümetinin vatandaşlarının "temel hakları"na saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Clinton, ülkedeki reformların hayati önemde olduğunu ifade ederek, hükümete halkla diyaloğa geçmesi, barışçıl gösterilere izin vermesi ve reformları benimsemesi çağrısını yaptı." Güvenlik güçleri ve polisin protestoculara karşı kullandığı şiddetin de kendilerinde ciddi kaygı yarattığını" ifade eden Clinton, Mısır hükümetinden, "şiddete yönelik suçlamaları araştırması ve gereken soruşturmaları açmasını" istedi.

(...)

(Kaynak: Milliyet)