11 Ocak 2011 Salı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'nun LİNÇÇİ ortaklarından altı kaval üstü şeşhane bir söyleşi!

Yukarıda görmüş olduğunuz fotoğrafın altındaki yazının metni, her ne kadar Thomas Leabhart'ı konu edinmiş olsa da, fotoğrafın içerisindeki fotoğraf, Thomas Leabhart'a değil, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" veren Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali sorumlusu Yener Aksu'ya aittir.

Not: Bizim bu yayınımızdan sonra, LİNÇÇİ Mimesis, kedi pisliğini örter gibi, köpek kemiğini saklar gibi, bu "yanlışını" düzeltecek. Ancak, düzeltme yaparken, ne okurlarından özür dileyecek, ne de bize teşekkür edecek. Böylelikle, okurlarını eşek, bizi de yalancı yerine koymuş olacak! (HB)


***


"KORPORAL MİMİN İSİMSİZ BİR ÇALIŞANIYIM"

İBBŞT ve Mimesis Tiyatro Çeviri/Araştırma Dergisi’nin ortak çalışması olan “Tiyatroda Kitaplı Uygulamacılar” atölye dizisinin ilk konuğu olan, korporal mim alanında çalışmalarıyla tanınan Thomas Leabhart ile yaptığımız söyleşi...

(Kaynak: Mimesis)