2 Aralık 2010 Perşembe

Hukuka değil, yasalara güvenen LİNÇÇİ Demirkanlı kışkırtıyor!

Kendisi de zamanında Devlet Desteği’nden yararlanmış olan amatör tiyatro heveslisi, elmas kalemleri uluslararası ticaretiyle uğraşan Hilmi Bulunmaz, ücretsiz yayın yapılan blogspot’unda Devlet Desteği’nden yararlanan tiyatroları “Çanağından mama yiyen köpek” (Kullandığı fotograf için tıklayın) fotografı altında: ”Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlar” olarak sunmakta, tek tek ve toplu olarak tiyatrolara hakaretler yağdırmaktadır.

"Bir kez daha bağırarak sesleniyorum:

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği ter kokulu vergileri, yan gelip yatarak uyuzunu kaşıyan LİNÇÇİ tiyatro esnafına vermeyin!

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin, (çocuğunun sütünden, hastasının etinden keserek) sizlere ödediği vergileri, LİNÇÇİ kişi ve kuruluşlara verip çar çur ederseniz, iki elimiz yakanızda olur!!

Bu toplumsal yarayı daha fazla kanatmayın. Yoksulun, yoksunun, tüyü bitmemiş yetimin alınterini tiyatro kodamanlarına peşkeş çekmeyin!!!

Siz, bu toplumsal yaranın hızla kanayarak azmasına neden olmaya devam ederseniz, sizlere hiçbir hakkımızı asla helal etmeyecek, sizin üzerinizdeki tüm haklarımızı, son kuruşuna kadar haram edeceğiz; tüyü bitmemiş yetimin ödediği vergilerden oluşan Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlara da, hakkımızı haram zıkkım edeceğiz!!!...

İşbu nedenlerle, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne asla oy vermeyecek ve kesinlikle oy verdirmeyeceğiz!!!!!” (Hilmi Bulunmaz)

Özel tiyatrolara yönelik hakaret ve küfürlerini artırarak sürdüren Hilmi Bulunmaz’ın hakaretlerinden haberdar olan birçok tiyatro insanı Tiyatro… Tiyatro…’yu arayarak, hakaretlerini durdurmaz ise Hilmi Bulunmaz’a karşı yasal haklarını kullanacaklarını, hakaret davası açacaklarını bildirmişlerdir.

Kendisi de iki yıl üst üste (1990-91) aynı destekten yararlanan Hilmi Bulunmaz’ın tiyatro insanlarına neden sürekli olarak hakaret ettiği, şahsına yönelik açılan hakaret davaları karşısında da hakaretlerini durdurmayıkp artıran Hilmi Bulunmaz’ın ne yapmak istediği anlaşılamamaktadır.

Hilmi Bulunmaz’ın da Devlet Desteği’nden yararlandığının (Tiyatro… Tiyatro… Dergisi Kasım 1991, sayı: 10) belgesi için tıklayınız.


..............................................Haber Giriş Tarihi: 02 Aralik 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)