12 Aralık 2010 Pazar

Bulunmaz Tiyatro sanatçılarından Mesut Alptekin'le Ahmet Özkara, Sosyalist OYUN Dergisi'nin dağıtımı yaparken, İstiklâl'deki MEPHISTO'ya da uğradılar!

Bulunmaz Kültür Merkezi sanatçılarından Mesut Alptekin'le Ahmet Özkara, kendilerinin de yazarları arasında bulunduğu Sosyalist OYUN Dergisi'nin her türlü işine omuz veriyorlar!


Ahmet Özkara
Mesut Alptekin
12 Aralık 2010



Biz, üç-beş yıldır Bulunmaz Kültür Merkezi'nde sanatsal etkinliklerde bulunuyoruz. Mekânımız değişmiş, zamanımız ilerlemiş olsa da, biz, Bulunmaz Tiyatro'nun da kapsamında bulunduğu Bulunmaz Kültür Merkezi'nin her türlü işini, seve seve, bile isteye üstleniyoruz.

İlk kez olarak 5 Şubat 1995 tarihinde, İstiklâl Caddesi Aznavur Pasajı'nda kurulun Bulunmaz Kültür Merkezi'nin dinamik yapısını, bugün yakalamak çok zor olsa da, o günleri bizlere anlatan kişilerin yüzlerindeki gülücüklü ve samimî hâllerin aynısını, biz, yüzlerimizde henüz gösterememiş olsak da, bizim içimizde bir yanardağ gibi yaşayan görkemli güneşin ışınlarıyla, on beş yıl önceki durumdan daha da görkemli bir Bulunmaz Kültür Merkezi oluşturmanın dayanılmaz evecenliğiyle hareket edyoruz.

İşte, yukarıda belirttiğimiz duygu dünyamızın izdüşümü olarak, biz, sadece tiyatroyla ilgilenir, tiyatro dışındaki hayatî meselelere "Bize ne canım!" yada "Biz sallarız başımızı, alırız maaşımızı!" cinoğlucinliğine, hinoğluhinliğine kapılacak kadar alçalmış mahlûkat değiliz. Biz, tiyatroyu bir ekmek kapısı, bir ün çeşmesi, bir parrra kumbarası olarak görecek kadar sürüngen ruhların tutsağı olmuş iki zavallı değiliz. Biz, tiyatronun olmazsa olmazlarından her birini, mutlaka ve mutlaka yerine getirmek için, düşlerimizi bile sanatın dayanılmız başdöndürücü etkisiyle, gün yirmi dört saat estetik sorunlara ve hayatın damarlarında gezinen sanatın sıcak evrenine tutkun iki kişiyiz. Tabii ki, iki kişi derken, sadece ve sadece Sosyalist OYUN Dergisi'ni dağıtım yapmak için yola çıkan iki kişiden bahsediyoruz:

Ahmet Özkara ve Mesut Alptekin...

Bizim, Bulunmaz Kültür Merkezi emekçileri olarak, sayımız iki (2) ile sınırlı değil. Biz, Bulunmaz Kültür Merkezi'ndeki çalışmalara katılan 10-15 kişilik bir grubuz. Bunun yanı sıra, bizi, sürekli olarak tinsel anlamda destekleyen, bize moral depolayan yüzlerce insanla birlikte bir ruh dünyası oluşturuyoruz...

Evet, bizim dağıtımını yaptığımız Sosyalist OYUN Dergisi, diğer tiyatro dergileri gibi 7-8 TL değil. Bizim dergimiz, sadece 1 TL. Çünkü, bizim derdimiz parrra kazanmak değil, bizim derdimiz dergi çıkarıp halka yararlı olmaya çalışmak...

Bizim yayınladığımız Sosyalist OYUN Dergisi, asla ve asla, bizim, halkımızın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği ve diğerlerinden reklâm (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) almak için değil, halkın tiyatral bilinç elde etmesi için yayınlanıyor. Biz de, bu durumu çok iyi bildiğimizden, elimizden gelen tüm çabayı harcayıp, dergimizin dağıtımını yüreğimizden gelen bir sevgiyle yapıyoruz.

Evet, bugün, hemen İstiklâl Caddesi'ne çıkın, MEPHISTO Kitabevi'ne uğrayın ve mürekkebi üstünde tüten Sosyalist OYUN Dergisi'ni alıp doyasıya okuyun.