5 Kasım 2010 Cuma

Tuncer Cüceoğlu adlı yeni bir tiyatro oyun yazarı mı yetişiyor; yoksa, Çorumlu yazar Tuncer Cücenoğlu'nun bir harfini kargalarla martılar mı yemiş?...

Fotoğraf ve yazı / Hilmi Bulunmaz / 5 Kasım 2010


Türkiye'nin nüfusu, dünyanın yüzde biri.

İstanbul, Türkiye'nin en büyük kenti.

Kadıköy, İstanbul'un en "entelektüel" ilçesi.

Bahariye Caddesi, Türkiye'nin en ünlü caddelerinin başında gelir.

Müjdat Gezen, Türkiye'nin en ünlü tiyatrocularından biri.

Müjdat Gezen Tiyatrosu, Bahariye Caddesi'nin hemen başlangıcındaki bir sokağın başında.

Müjdat Gezen, "Kemalist" bir tiyatrocu olduğu için, "Mustafam Kemalim" adlı oyunu oynatmayı, neredeyse bir görev olarak algılıyor.

Çorumlu yazar Tuncer Cücenoğlu, her nabza göre uygun şerbetlere sahip olduğundan, adamına göre oyunlar yazabilecek kadar kıvrak bir kaleme sahip.

Bizim bildiğimiz; "Mustafam Kemalim" adlı oyunu, Çorumlu yazar Tuncer Cücenoğlu kaleme aldı.

Ancak...

Türkiye'nin en büyük kentinin en ünlü caddelerinden birinin hemen başındaki Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda oynanan "Mustafam Kemalim" adlı oyunun afişinde, bu oyunun yazarı olarak Tuncer Cücenoğlu değil, Tuncer Cüceoğlu adı var!

Şimdi soruyoruz?

Acaba, "Mustafam Kemalim" adlı oyunu, Çorumlu yazar Tuncer Cücenoğlu mu yazdı; yoksa, Çorumlu yazarla ad ve soyad benzerliği taşıyan Tuncer Cüceoğlu mu yazdı?

"Mustafam Kemalim" adlı oyunu, Çorumlu yazar Tuncer Cücenoğlu yazmasına karşın, oyunun afişinde Tuncer Cüceoğlu yazdığına göre, Çorumlu yazarın soyadındaki "n" harfine ne oldu? Bu harfi, kargalarla martılar mı yedi?