1 Kasım 2010 Pazartesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden aldıkları reklâmla ayakta duran tiyatro dergileri, neden zamanında yayınlanmıyor?!!

Bugün, Kasım 2010'un 1'i!...

Bugün, hangi sahne sanatları dergileri yayınlandı?...

Bugün, hangi sahne sanatları dergileri, nerede satışta?!!!


***


Hilmi Bulunmaz
1 Kasım 2010


Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kültür politikası yok!

Bunu nereden mi anlıyorum?

Çünkü...

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, reklâm parası adı altında sokağa savrulan Kültür Bakanlığı paralarının, toplumsal yararlılığını, (kendisini bakan yapan Adalet ve Kalkınma Partisi adına; AKP'ye oy vererek, bu partiyi iktidara taşıyan ve kendisini milletvekili yapan seçmen adına) asla ve asla denetlemiyor!

Bizim mücadele alanımız, yayın uğraşımız sahne sanatları (tiyatro, opera ve bale) olduğu için, doğal olarak, biz, bu alandaki yolunda gitmeyen durumları ameliyat masasına yatırmak zorundayız; hem de, hiçbir kişi, hiçbir kuruluş, hiçbir kurum bizi buna mecbur etmemişken; hem de, bu iş için herhangi bir parti adına kültür üretme zorunluluğumuz olmamasına karşın; hem de, bu ameliyat işlemi için, herhangi bir seçmenden oy almak çalışmaması yapmadığımız hâlde!

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yayınlanan; Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nden reklâm adı altında para alan sahne sanatları dergileri, söz verdikleri zamanda, örnekse Kasım 2010'un tam 1'inde yayınlanıp kitapçı ve bayilerin raflarındaki yerlerini almak zorundalar!

Peki...

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan reklâm adı altında para alan sahne dergileri, tam zamanında, örnekse Kasım 2010'un tam 1'inde yayınlanıp kitapçı ve bayilerin raflarındaki yerlerini aldılar mı?

Bu soruları, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Sayın Lemi Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Sayın Rengin Gökmen'den başkasına sormuyoruz.

Bizim sorularımızın muhatapları, yukarıda adlarını andığımız kişilerdir. Bizim muhataplarımız; benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Sayın Lemi Bilgin'den ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Sayın Rengin Gökmen'den reklâm adı altında para almasına karşın, hiçbir zaman bu kurumların programlarını tam zamanında tiyatro, opera ve bale izleyicisine duyurma gibi bir gayret içerisine girmeyen sahne sanatları (tiyatro, opera ve bale) yayıncıları değildir.

Örnekse...

Bizim muhatabımız, bu kurumlardan reklâm adı altında para alan Sayın Gülhan Avşar'ın imtiyaz sahibi olduğu ve Sayın Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yönettiği(?!) Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, Sayın T. Murat Demirbaş'ın imtiyaz sahibi olduğu ve yönettiği(?!) SAHNE Dergisi değildir. Bize yanıt verecekse, Sayın Ertuğrul Günay, Sayın Lemi Bilgin ve Sayın Rengin Gökmen yanıt vermelidir. Başka yanıtları asla ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Hele ki, yalancılığı kanıtlanmış, iftiracılığı gün yüzüne çıkmış Mustafa Demirkanlı'nın bu reklâm adı altında aldığı paraları aklama gayretlerine asla ve kesinlikle güvenmiyoruz!!!


***


Ayrıca bakınız:

İstanbul Devlet Tiyatrosu, yaptığımız yayınlar sonucu tiyatro kamuoyuna hesap vereceğine, kendisine ait reklâm panolarının üzerindeki adını siliverdi!


Mustafa Demirkanlı'nın korkudan imzasını atmayı "unuttuğu" aşağıdaki yazıda; Hilmi Bulunmaz'la Coşkun Büktel'e, yalanlara bezenmiş iftiralar atılıyor!