1 Kasım 2010 Pazartesi

BESAM (Bilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi“ açılıyor.


Teknoloji, hız; edebiyatı insan yaşamından söküp atıyor. Oysa edebiyat, özelde öykü, insandaki, ayrımına varma, görme, kıyaslama, düşünme, sorgulama yeteneklerini en çok harekete geçiren sanatsal alan. Kendisine ve toplumuna yabancılaştırılan günümüz insanını yalnızlıktan çekip alma, ona birey olduğunu hatırlatma gibi de bir yeteneğe sahip.

BESAM olarak bir yaratıcı yazarlık atölyesi açmaya karar verişimizin nedenlerini alt alta maddeler halinde böylece sıralayabiliriz.

Öte yandan unutulmamalı ki öyküyü bireysel ölçekte yaşamakla, onu kurgulayıp bir yazınsal metin olarak kağıda geçirebilmek çok farklı süreçlerdir. Burada devreye yaratıcılık ve teknik girmektedir. Yaratıcı yazarlığın olmazsa olmaz iki bileşenidir yaratıcılık ve teknik. Bu bağlamda diyoruz ki, yaratıcılık sizden, teknik destek BESAM Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nden.

“Türk edebiyatının ustaları“ Nihal Yeğinobalı, Adnan Binyazar, Tahsin Yücel, Adnan Özyalçıner, Alpay Kabacalı, Öner Yağcı, Sadık Arslankara, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Zafer Doruk ve Zeynep Aliye’nin son derece değerli katkılarıyla zenginleştireceği kurs programımız 24 Kasım 2010- 26 Ocak 2010 tarihleri arasında Eğitim-Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi'nde (Sıraselviler Caddesi Sim Apt. No: 18 D:1 Taksim/Beyoğlu) Zeynep Aliye’nin rehberliğinde, her Çarşamba 18.00-20.00 saatleri arası gerçekleşecektir.

Kurs programımız toplam 20 saat ve toplam ücret 250 TL’dir.

Kurslardaki amacımızın; birörnek, yeni taklit yazarlar üretmek olmadığını baştan vurgulayalım. Tam tersine, katılımcıların, ‘Özgün ve Özgür kalemler’ olmaları tek dileğimiz. Çünkü Evrensel’in okyanusuna açılan Türk edebiyat nehrinin güçlü bir debiyle akışını sürdürmesi ancak böyle mümkündür.

Bu kurs sonunda yazar olacağınız sözünü size elbette veremeyiz. Ama yaşamın ritmini damarlarınızda hissedeceğinizi, yani öteki adı özgürleşmek olan, farkındalık duygunuzu yeniden ele geçireceğinizi umuyoruz.

Gözlerinizdeki bağı aralayıp, yaşamın farklı renkleri, kokuları, değişik tatlarını yakalamak için... Mutluluk, birazdan fazla budur çünkü!

‘öykü yakalama, öykü okuma, öykü düşünme, öykü hissetme ve öykü yazma’
için sizi Yaratıcı Yazarlık Atölyemize bekliyoruz

BESAM (Bilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Yaratıcı Yazarlık Atölyesi

Not: Kontenjanımız sınırlıdır.
Ayrıntılı bilgi için: 13:00-17:30 saatleri arasında BESAM sekreterliğinden edinebilirsiniz.
Telefon: (0212) 251 95 25 – 0537 616 90 70 (Esen Arslandoğan)
Adres: Sahne sok. Alihan No:1 D.307 Beyoğlu İstanbul
E-mail:besamedebiyat@gmail.com